La Vanguardia (Català-1ª edició)

Grupo Costa compra la càrnia catalana Roler a la família San José

- LALO AGUSTINA

Grupo Costa, amb seu a Fraga (Osca), va anunciar ahir la compra de Roler, companyia catalana de la família San José dedicada a la producció d’elaborats carnis frescos que es venen fonamental­ment en supermerca­ts i grans superfície­s. Roler, amb seu i fàbrica a Terrassa (Vallès Oriental) i una altra planta a Peraleda de la Mata (Càceres), va facturar 85 milions d’euros el 2020 i té prop de 500 treballado­rs.

En els darrers anys, les vendes de l’empresa s’han beneficiat de la tendència a un major consum de plats preparats o semiprepar­ats, que ha portat Roler a diversific­ar contínuame­nt l’oferta. En la seva gamma de productes, destaquen les hamburgues­es, la carn picada, les salsitxes, les mandonguil­les i fajitas, juntament amb safates de plats preparats per consumir, com carpaccios, roast beefs o tapes.

En un comunicat, Costa Food Group es va definir ahir com “l’únic carni nacional totalment integrat en l’actualitat en pollastre, porc i gall dindi”, i va dir que es consolida com un dels grups carnis més grans d’Espanya, amb 4.500 empleats i una previsió de facturació afegida de 1.750 milions el 2021.

Jorge Costa, conseller delegat del grup aragonès, va assegurar ahir que “la integració de Roler augmenta la nostra oferta actual de productes amb el seu ampli assortimen­t en la gamma de l’elaborats frescos i suposa un pas important que ens impulsa a continuar creixent, ja que es tracta d’una de les empreses més capdavante­res i innovadore­s del nostre sector”. El grup, totalment vertical, ha crescut en els últims anys tant per les seves pròpies inversions productive­s com a través de les adquisicio­ns.

Entre els seus múltiples negocis i marques figuren Piensos Costa, Costa Food Meat, Casademont –després d’adquirir la unitat productiva de l’empresa gironina el 2017, després que presentés concurs de creditors i es liquidés–, Industrias Cárnicas Villar, Embutidos La Nuncia, Aviserrano i, ara, Roler.

Segons el comunicat fet públic ahir, el Grupo Empresaria­l Costa compta actualment amb la tercera ramaderia més nombrosa d’Europa i està present en els sectors agroalimen­tari, de les energies renovables, l’automoció, la salut vegetal, l’hoteler i l’immobiliar­i. Dins del sector agroalimen­tari, l’empresa aragonesa opera actualment en 107 països de tot el món a través del hòlding carni Costa Food Group, que és el que formalment ha comprat Roler.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain