La Vanguardia (Català-1ª edició)

Acciona traurà a borsa el 25% de la filial de renovables

- CONCHI LAFRAYA

Acciona va aprovar ahir en junta extraordin­ària treure a borsa almenys el 25% de la seva filial de renovables mitjançant una oferta de venda d’accions.

Amb aquesta transacció, dirigida només a inversors institucio­nals, Acciona vol duplicar la seva potència instal·lada d’energia renovable en cinc anys, la qual cosa suposa incrementa­r en 9,3 gigawatts (GW) la potència instal·lada fins al 2025, passant dels 10,7 GW actuals als 20 GW al final del període.

Així mateix, la previsió de la companyia de la família Entrecanal­es és invertir fins a 7.000 milions d’euros en els propers anys a través de la recepció de fons europeus destinats a la recuperaci­ó econòmica a Espanya, amb el focus posat en la descarboni­tzació.

La nova societat que saltarà al parquet aquest any exclourà la seva participac­ió en el fabricant d’aerogenera­dors alemany Nordex.

El 2020, el negoci d’energia d’Acciona va facturar 1.780 milions, un 10,9% menys, encara que va ser el menys afectat per la pandèmia, una crisi que va ocasionar un impacte de 770 milions d’euros al conjunt del grup. Els analistes donen un valor de 9.500 milions d’euros als seus actius renovables. Els beneficis de la sortida a borsa serviran per reduir deute del grup, segons va comentar el mateix president José Manuel Entrecanal­es en una trobada amb la premsa.

 ?? MANJUNATH KIRAN / AFP ?? Satya Nadella, el conseller delegat de la multinacio­nal nord-americana
MANJUNATH KIRAN / AFP Satya Nadella, el conseller delegat de la multinacio­nal nord-americana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain