La Vanguardia (Català-1ª edició)

Esquerra es planteja reactivar-se al Consell per la República

- ÀLEX TORT

ERC ha trobat bona disposició del Consell per la República per reformular el funcioname­nt i la governança de l’ens. Ho afirmen a aquest diari des de les files republican­es després d’una reunió entre els uns i els altres dilluns. En van sortir satisfets fins al punt que ERC, que manté congelada la seva activitat a l’organisme des del setembre passat per considerar-lo partidista, es planteja reactivar-hi la seva participac­ió si “s’avança en aquesta bona direcció”.

A la trobada hi van ser presents Marta Rovira, Sergi Sabrià i Isaac Peraire d’ERC, mentre que Toni Comín, Lluís Llach i Carme Garcia ho van fer de la banda del Consell, que anteriorme­nt ja s’havien vist amb la CUP i l’ANC. “La reunió va anar molt millor del que qualsevol es pot imaginar”, afirmen des d’Esquerra, que asseguren al seu torn que s’han instat a crear un grup de treball per encarrilar l’entesa. “El més important, però, és que tots dos vam constatar que el Consell per la República no és cap escull per a la investidur­a” de Pere Aragonès com a president de la Generalita­t, afegeixen.

I és que l’ens que presideix Carles Puigdemont ha estat fins fa poc un entrebanc entre ERC i JxCat per a l’acord de Govern, un pacte que continua estant a les beceroles. De fet, tant des d’Esquerra com Comín en diferents entreviste­s als mitjans de comunicaci­ó havien mostrat el convencime­nt que el Consell “només ha estat una excusa” per no fer aflorar les veritables desavinenc­es entre els dos partits independen­tistes majoritari­s.

ERC, a diferència de Junts, no vol que el Consell es faci càrrec de la direcció estratègic­a de l’independen­tisme. De fet, en l’acord de fa dies que va signar amb la CUP, els republican­s aposten perquè aquesta funció es faci al marge de l’organisme i que aquest potenciï la internacio­nalització del procés sobiranist­a.

Rovira i Sabrià es van trobar dilluns amb Comín i Llach per encarrilar l’entesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain