La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament publica una guia per millorar el servei de ‘take away’

- CRISTINA JOLONCH

El delivery i el take away, que l’últim any han crescut exponencia­lment a Barcelona, s’han convertit per a molts bars i restaurant­s en gairebé l’única sortida per resistir fins que cessin les restriccio­ns per la pandèmia. Però l’oferta d’uns i altres és tan diversa en la quantitat com en la qualitat. I una mala experiènci­a pot derivar en la pèrdua de la clientela, cosa que des de l’Ajuntament de Barcelona adverteixe­n que el sector de la restauraci­ó, que viu la seva pitjor crisi, no es pot permetre de cap manera. Per això, i dins del marc de Barcelona Capital de l’Alimentaci­ó Sostenible, s’ha publicat la guia Com implementa­r amb èxit el delivery & take away al teu negoci de manera sostenible, que ahir es va presentar als membres de l’associació Restaurant­s Sostenible­s.

A tall de manual de bones pràctiques, i dirigit per l’àrea de Food & Design de Barcelona Centre de Disseny, compta amb l’aportació d’experts en cadascuna de les sis temàtiques en què es divideix. “Som conscients de la situació difícil que viu la restauraci­ó, i tot el que es pugui aportar, primer per mantenir els negocis i després per continuar sent motor d’una ciutat amb una gran gastronomi­a, ho considerem fonamental”, va afirmar la regidora de comerç, Montserrat Ballarín.

Des de la logística fins a l’empaquetam­ent, tan atractiu “perquè obrir una capsa a casa sigui com entrar al restaurant”, l’elecció dels materials més adequats per a la conservaci­ó òptima de les elaboracio­ns i, per descomptat, les pràctiques sostenible­s “que han d’estar sempre presents en aquesta manera de consumir”, i amb una atenció especial al reciclatge. Sergio Gil, de Restaurant­s Sostenible­s, va agrair la iniciativa i va assenyalar que, si bé la restauraci­ó és depredador­a de recursos, “el sector s’està intel·lectualitz­ant, i cada vegada hi ha més consciènci­a de la importànci­a de ser sostenible­s”.

Que sigui ràpid, bo per a nosaltres i per al planeta són alguns dels punts bàsics d’una estratègia que les empreses han de tenir en compte tant si parteixen de zero en el delivery i el take away com si adapten la seva oferta. Tot això són aspectes tan importants, s’assenyala a la guia, com la digitalitz­ació dels espais o l’atenció a les noves tendències. La guia aclareix dubtes sobre les noves normatives europees i inclou idees entorn del disseny circular i el residu zero. Idees de tota mena que inclouen des dels detalls més pràctics sobre el packaging fins a la manera de repensar els espais. “Per què no es fa dark kitchen amb finestres al carrer per fer confiança als clients, tal com fan els restaurant­s que fa temps que tenen la cuina oberta al menjador?”, es preguntava l’arquitecte Narcís Font (BACYARDbcn) a la presentaci­ó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain