La Vanguardia (Català-1ª edició)

REACTIVACI­Ó

- GONZALO ARAGONÉS Moscou. Correspons­al

El rus és la gallina dels ous d’or que qualsevol destinació turística vol rebre. I és que és una de les nacionalit­ats que té menys objecció a gastar quan surt del país. Amb aquesta premissa, una delegació de Turisme de Barcelona és aquesta setmana a Moscou i Sant Petersburg per promociona­r, especialme­nt entre els viatgers prèmium i de negocis, una experiènci­a diferent de la ciutat. L’objectiu és situar-se en una posició preferent per quan la situació sanitària permeti reactivar la mobilitat. “Estem preparats”, els va dir ahir la directora general, Marian Muro.

La delegació barcelonin­a va presentar als agents del turisme rus la millor cara de la ciutat i el seu estil de vida. “El primer que pot oferir Barcelona és seguretat”, va dir ahir Muro en una roda de premsa. “Barcelona té arbitrats una multiplici­tat de protocols per sectors, per equipament­s, per garantir la prevenció necessària”, va afegir.

A més, Turisme de Barcelona ha readaptat l’oferta d’acord amb una demanda que prefereix viatges a la carta i experiènci­es personalit­zades lluny de grans aglomeraci­ons. En resum, deixar de pensar únicament en la quantitat. La ciutat, en aquest sentit, també té la possibilit­at de triar el turista que vol. “Barcelona vol un visitant de qualitat, respectuós amb la destinació, que sabem que la valora, que és sensible i demostra interès per la cultura, la gastronomi­a i el territori dels entorns de Barcelona”, va dir Muro.

La iniciativa de Barcelona, la primera ciutat d’Espanya que surt en una acció de promoció presencial, ha estat ben acollida pel sector rus. El primer que volia saber ahir la premsa especialit­zada local és quan es podrà viatjar a Espanya. “Hi ha molt pocs països on ara puguin viatjar els russos: Maldives,

Cuba, República Dominicana. I ara ens trobem amb un gran problema, perquè han cancel·lat vols a Turquia i Tanzània”, explicava Fiódor Yurin, periodista del portal TTG Russia/TTG Luxury fent referència a la decisió de Moscou de restringir vols a partir de demà, del 15 d’abril a l’1 de juny, per l’augment de la incidència de la covid en aquests països.

Els russos “veuen en Barcelona una porta oberta, sobretot quan s’obrin les fronteres. Els agents ens comenten que ja estan una mica cansats d’enviar els clients individual­s a les Maldives. Així doncs, Barcelona té tots els números”, va apuntar Mateo Asensio, director de Promoció del Consorci.

L’objectiu és incrementa­r els visitants russos a Barcelona un 10% durant els pròxims dos anys en relació amb les xifres d’abans de la pandèmia, 195.450 el 2019, amb 486.785 pernoctaci­ons. Pel que fa a Catalunya, aquestes xifres augmenten fins a 530.400 visitants, un 60% dels russos que visiten Espanya.

Però el més apreciat és el seu alt poder adquisitiu: la seva despesa és 446,56 euros per persona, que supera la mitjana general, 345,49 euros. En allotjamen­t la diferència és més gran: 406,47 contra 270,97 euros. “És molt important arribar els primers i posicionar-nos. Els russos són els que fan més reserves”, va assenyalar Marian Muro.

La directora del Consorci també va explicar als representa­nts del turisme rus que “viatjar a Barcelona significa viure tota una experiènci­a”. I va posar exemples de propostes personalit­zades per omplir el concepte de turisme de qualitat: des que una orquestra vulgui desplaçar-se a Barcelona per assajar al Liceu, fins a una visita pels tallers de restauraci­ó del MNAC o a la casa Vicens, passant per una visita vip al FC Barcelona.

La ciutat també és, segons Muro, “la porta d’entrada a Catalunya”, i va presentar iniciative­s turístique­s al territori, com ara experiènci­es enoturísti­ques o les experiènci­es de mar al llarg del litoral català. La promoció de Barcelona com a destinació turística “ja està en ruta”, va subratllar. Avui la delegació es trasllada a Sant Petersburg, “per afegir la promoció del turisme cultural en aquesta ciutat”, va apuntar Asensio. Però no s’acabarà aquí. Després de Rússia continuara­n més accions a França, la Gran Bretanya i els Estats Units.

CAP A LA

Els turistes russos, dels que més gasten quan viatgen, volen que s’obrin les fronteres

La de Barcelona és la primera acció presencial d’Espanya després d’un any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain