La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mor en solitud Lee Aaker, el nen de ‘Las aventuras de Rin Tin Tin’

- REDACCIÓ

Lee Aaker, que va ser estrella infantil de Hollywood als anys cinquanta gràcies a la sèrie infantil Las aventuras de Rin Tin Tin ,ha mort amb 77 anys als Estats Units, a la localitat de Mesa (Arizona), a causa d’un infart. Ho ha confirmat el també actor Paul Peterson al seu compte de Facebook.

Aaker va morir l’1 d’abril, tot i que no ha estat fins ahir dimecres quan s’ha fet pública la notícia. I és que, pel que sembla, l’intèrpret va morir sol i sense que ningú el reclamés fins a 14 dies després de la seva mort. Ara Peterson vol imposar justícia i donar-li l’homenatge que es mereix. “Com a veterà de les forces aèries, Lee té dret a beneficis per al seu enterramen­t. Hi estic treballant”, assegura el seu company de professió.

Nascut el 25 de setembre del 1943 a Inglewood, una petita ciutat del comtat de Los Angeles, a Califòrnia, Aaker va ser descobert pel director Fred Zinnemann i triat per a la cinta Benjy, sobre un nen amb problemes físics i que va aconseguir l’Oscar a millor curtmetrat­ge documental el 1951. En vista de la bona presència del nen davant la càmera, Zinneman hi va tornar a comptar quan encara no havia fet 10 anys per al mític western Sol davant el perill, on va aparèixer amb Gary Cooper.

L’any següent, el 1953, Lee Aaker va treballar amb John Wayne al western Hondo, i aquell mateix any també va rodar amb Barbara Stanwyck Astucia de mujer. Amb aquesta experiènci­a aconseguid­a treballant amb aquelles grans estrelles, el nen va aconseguir el paper pel qual es va convertir en una estrella, el de Rusty a Las aventuras de Rin Tin Tin. La sèrie es va mantenir en antena cinc anys, des del 1954 fins al 1959, i en els 166 episodis que es van rodar interpreta­va un nen que es queda orfe en un atac dels indis i és criat per un soldat de cavalleria. En Rusty té un gos alemany, en Rin Tin Tin, amb què viu múltiples aventures i ajuda els soldats a posar ordre a l’Oest.

Quan es va fer més gran a Lee Aaker li va costar continuar treballant com a actor. Va fer diversos cameos en sèries de televisió, tot i que el seu últim crèdit data del 1963, quan va aparèixer en un capítol d’El show de Lucy. Posteriorm­ent va deixar Hollywood, es va allistar a les forces aèries i es va començar a guanyar la vida com a fuster.

 ?? ARCHIVE PHOTOS / GETTY ?? Lee Aaker de petit
ARCHIVE PHOTOS / GETTY Lee Aaker de petit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain