La Vanguardia (Català-1ª edició)

Televisa i Univision fusionaran els continguts

L’acord dona pas al grup de parla hispana més gran, amb més de 300.000 hores de programaci­ó

- REDACCIÓ

Televisa i Univision fusionaran continguts en espanyol a través d’una empresa que uneix aquestes dues grans companyies de parla hispana de Mèxic i els Estats Units, segons un comunicat emès aquest dimarts. Les dues companyies han anunciat que han arribat “a un acord per combinar els actius de Televisa –en la part de continguts– amb Univision, per crear així el grup mediàtic de parla hispana més gran i rellevant del món”.

Televisa-Univision tindrà la biblioteca de continguts i propietat intel·lectual més gran del món de parla hispana, van exposar, i van assegurar que la infraestru­ctura i els recursos resultants de la unió permetran portar els seus continguts “a tots els racons del planeta”. Així podran atendre el creixent mercat llatí, actualment 600 milions de persones, que, segons les firmes, “està significat­ivament ignorat des d’una perspectiv­a de streaming en relació amb altres mercats importants”.

En aquest sentit, els grups mediàtics al·leguen que menys d’un 10% de la població hispana fa servir actualment un producte de streaming, una xifra molt inferior al del mercat anglosaxó, en què gairebé un 70% de la població té almenys un servei de streaming.

De la unió en surt una “llibreria de continguts” amb més de 300.000 hores de programaci­ó, per la qual cosa es converteix, van assegurar, en el dipositari més gran de continguts i propietat intel·lectual en espanyol del món.

Com a part de l’operació, Grupo Televisa rebrà un valor de 4.800 milions de dòlars (una mica més de 4.000 milions d’euros) i es convertirà en l’accionista més gran de la nova TelevisaUn­ivision, amb l’adquisició d’un 45% de les accions.

El Grupo Televisa, van dir, continuarà tenint Emilio Azcárraga com a president executiu del consell d’administra­ció i Bernardo Gómez i Alfonso de Angoitia com a copresiden­ts executius. A més, la família Azcárraga crearà una nova àrea estratègic­a que es dedicarà exclusivam­ent a crear continguts informatiu­s i culturals que s’emetran a través de les plataforme­s de Televisa.

La nova entitat serà un colós de la programaci­ó en espanyol. L’empresa tindrà quatre canals de televisió oberta de Televisa i 27 cadenes i estacions de televisió de pagament; l’estudi cinematogr­àfic Videocine; el servei de vídeo sota demanda Blim, i la marca Televisa. Univision, per la seva banda, ja té la seva cadena de transmissi­ó homònima, el canal UniMás; nou cadenes de cable en espanyol; 61 estacions de televisió, i 58 estacions de ràdio. Recentment també va introduir un servei de streaming anomenat PrendeTV.

 ?? LV ?? La nova empresa vol llançar aviat una plataforma conjunta
LV La nova empresa vol llançar aviat una plataforma conjunta
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain