La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dies de primavera hivernal

-

Si a finals de març podíem anar en màniga curta en el centre del dia, ara cal pensarho dues vegades. Si fa sol, l’ambient és agradable, però les màximes són més pròpies de març. Una bossa d’aire fred que a 5500 metres té -32 °C i avui està situada sobre Baviera, arribarà demà a la tarda a Catalunya (avui tenim a aquella altitud - 20 °C). Aquest gran descens de la temperatur­a també es reflectirà en superfície, amb el desenvolup­ament d’algunes tempestes i un notable descens dels termòmetre­s. Però a mitjans de la propera setmana una altra bossa freda podria viatjar cap a Portugal, si és així, possibilit­at de llevant, menys fred, però més pluja. De moment temperatur­es baixes assegurade­s.

CATALUNYA

Més núvols que clarianes al centre i sud i a la tarda xàfecs al Prepirineu de Lleida, viatjant cap al centre i oest, cap a Lleida. Temperatur­a una mica més baixa. Demà dia complicat, abundant nuvolosita­t, xàfecs al matí, menys probables sense descartar-los a les comarques de Girona i a la tarda algunes tempestes, localment amb calamarsa, també més probables a la meitat sud i oest, menys al nord-est. Temperatur­a en descens, ambient hivernal, fins i tot alguna nevada a cotes inferiors a 700 metres. Dissabte amb algun xàfec aïllat al nordest, ambient fred i diumenge amb més sol i temperatur­a de dia en augment.

ESPANYA I EUROPA

Aquesta tarda alguns xàfecs de neu entre el sud d’Alemanya, nord de França i nord d’Itàlia. El cap de setmana es formarà una borrasca al voltant d’Itàlia amb xàfecs, ambient fred en general. A Espanya avui xàfecs al sud d’una línia que aniria més o menys d’Eivissa i Ciudad Real fins a Badajoz, més sol al terç nord. Demà xàfecs a Catalunya fins a València i les Balears amb notable descens de la temperatur­a. Dissabte algunes tempestes a les Balears, millorant a última hora. Diumenge més estable i assolellat en general, però amb nits fredes, algunes algunes glaçades a l’interior gens beneficios­es, massa tardanes.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain