La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aduriz confia “cegament” en l’Athletic de cara a la final

- ANDER GOYOAGA Bilbao

El fet que tot just un any després de penjar les botes Aritz Aduriz compti amb un camp de futbol que porta el seu nom és eloqüent del pes que té a Bilbao. És l’últim mite de l’Athletic, i les seves paraules, sempre mesurades i raonables, infonen un profund respecte entre l’afició blanc-i-vermella. Sobre la final de Copa del Rei de dissabte, Aduriz va llançar ahir un missatge de confiança en els seus excompanys: “Confio cegament en l’equip: han demostrat que són capaços de guanyar al Barça”.

L’exdavanter donostiarr­a va fer aquestes declaracio­ns a la inauguraci­ó del Cruyff Court Aritz Aduriz, un camp de futbol d’ús lliure i amb un component social ubicat al barri bilbaí d’Otxarkoaga i impulsat per la Fundació Johan Cruyff, la Fundació La Caixa i l’Ajuntament de Bilbao. El missatge contrasta amb el pessimisme que s’ha instal·lat en part de la parròquia blanc-ivermella després de la derrota del 3 d’abril a la final de Copa ajornada contra la Reial Societat.

Aquest estat d’ànim, però, també té un contrapunt. Des de la perspectiv­a d’Aduriz, la referència per a la plantilla ha de ser la Supercopa d’Espanya que l’Athletic va guanyar el mes de gener passat, després d’imposar-se al Reial Madrid en les semifinals i al Barcelona a la final.

“Són moltes finals perdudes

L’exdavanter blanc-i-vermell va assistir a la inauguraci­ó del Cruyff Court que porta el seu nom

contra el Barça, però la més recent la van guanyar. És un punt de suport molt important. Malgrat les circumstàn­cies adverses, van poder remuntar, van tirar endavant i van guanyar. Tenen

una cosa recent molt positiva i crec que és un punt fort en què es poden basar molt fermament”, va explicar Aduriz.

En aquest sentit, el davanter, ja retirat, va mostrar confiança en els jugadors de qui es va haver d’acomiadar ara fa un any per problemes al maluc: “Estic segur que hi ha moltíssima gent que confia en l’equip: jo hi confio cegament. Ho han demostrat i hem vist que són capaços de guanyar. Fa uns mesos van guanyar una final increïblem­ent difícil, de dos partits, contra el Reial Madrid i el Barça. És increïble l’any que estan tenint, amb tres finals. Hem de donar-los suport i confiar-hi”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain