La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pla d’ajust per Eric García

El Barça es torna a reunir amb el seu agent amb condicions a la baixa a la taula

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Fa mesos que estan condemnats a entendre’s però l’entesa final no acaba d’arribar. El Barça persegueix Eric García des de l’estiu i el futbolista va transmetre en el seu moment al seu equip, el Manchester City, que no estava interessat a renovar-li el contracte perquè volia tornar a Barcelona, d’on va marxar sent un cadet. Però les negociacio­ns van arrencar amb Josep Maria Bartomeu com a president, van prosseguir amb Carles Tusquets al capdavant de la gestora i continuen amb Joan Laporta a la poltrona. Un dels seus homes forts, el nou director de futbol del club, Mateu Alemany, i el secretari tècnic, Ramon Planes, van mantenir un cara a cara ahir amb el representa­nt del central, Iván de la Peña. No va ser el primer contacte dels últims dies, sinó que el canal de comunicaci­ó és gairebé permanent. Sobre la taula la mala conjuntura econòmica barcelonis­ta i la necessitat extrema d’ajustar-se el cinturó en tots els terrenys.

El cas és que el Barcelona li ofereix ara quatre temporades al jugador. Les quantitats fixes han minvat respecte a l’acord verbal a què els representa­nts del futbolista i Tusquets es van avenir al gener. S’estan explorant fórmules per diferir-li el salari, de tal manera que la pèrdua per al futbolista respecte al que es va pactar fa mesos no sigui tan costosa. També se li ha transmès que la situació econòmica és encara pitjor del que la nova directiva s’esperava i que el club s’ha d’adaptar al límit salarial marcat per LaLiga, que obliga a un nou reajustame­nt en aquest capítol.

Al gener, dels tres candidats a la presidènci­a del Barça, Joan Laporta va ser el més reticent a incorporar de manera immediata Eric García perquè va mantenir que no tenia sentit pagar cap traspàs al City per un futbolista que acabava contracte sis mesos després.

Per això el defensa va continuar en la disciplina del conjunt de Guardiola, que no ha comptat a penes amb ell en tota la temporada. García ha disputat només 10 partits durant la campanya (4 de Premier, 3 de Champions, 2 de Copa i 1 de Copa de la Lliga), cosa que no ha impedit que Luis Enrique el continuï convocant amb la selecció espanyola. Si no hi ha un canvi de plans García disputarà l’Eurocopa amb Espanya.

Aleshores ja li encantaria tenir resolt el futur. Als 20 anys i sense que calgui abonar traspàs pels seus serveis, segur que d’ofertes no li’n falten, tot i que la seva primera opció continua sent complir el desig de recalar al Camp Nou.

Les dues parts es van citar a continuar conversant des de la tranquil·litat i la bona voluntat. No han establert un límit temporal per resoldre la situació en un sentit o un altre, però des del Barça es treballa amb la intenció de tancar el fitxatge com més aviat millor. No en va és una operació que s’està perpetuant. Està durant més que un embaràs. El club manté l’optimisme sobre l’arribada de García.

El club busca fórmules per diferir el salari i que el jugador no perdi tant

 ?? QUALITY SPORT IMAGES / GETTY ?? Eric García l’1 de desembre durant el partit entre el Manchester City i el Porto
QUALITY SPORT IMAGES / GETTY Eric García l’1 de desembre durant el partit entre el Manchester City i el Porto

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain