La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Diputació renova el servei de teleassist­ència

La institució digitalitz­arà un 35% dels aparells, incorporar­à 13 unitats mòbils noves i preveu augmentar en 15.000 el nombre d’usuaris

- RAÚL MONTILLA

“Presentem un nou model, una nova etapa del servei de teleassist­ència”, va manifestar l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, en el seu paper de responsabl­e de cohesió social, ciutadania i benestar de la Diputació de Barcelona en la presentaci­ó, ahir, del nou contracte de prestació d’aquest servei, que digitalitz­arà un 35% dels sistemes actuals i passarà a tenir un total de 42 vehicles, després d’incorporar 13 unitats noves.

El nou contracte, que entrarà en vigor l’1 de maig i serà per al període 2021-2023, ampliable fins al 2025, ha estat adjudicat a l’empresa Televida Serveis Sociosanit­aris, que ja era qui el duia a terme. L’adjudicaci­ó és per un import de 47 milions d’euros, dels quals la Diputació n’aportarà 22, mentre que els ajuntament­s es faran càrrec dels 25 milions restants.

Amb el nou contracte s’ampliaran de 20.800 a 47.100 els dispositiu­s per detectar riscos a la llar, com ara incendis o fuites de gas. Atès que augmentarà la digitalitz­ació de determinat­s aparells, el servei permetrà incloure el monitoratg­e dels usuaris, com també la predicció de comportame­nts. També s’instal·laran detectors de presència, que es programara­n per activar una alerta en cas d’inactivita­t en un període de temps. A més a més, s’implementa­rà un sistema de suport nocturn per mitjà de camins de llums per evitar possibles caigudes dels usuaris.

Segons va explicar Lluïsa Moret, amb els nous sistemes s’espera convertir 3.000 habitatges que ara es beneficien del servei en intel·ligents. “És una tecnologia complexa”, va assenyalar Moret, que va explicar que la idea de l’organisme supramunic­ipal, de tota manera, és que la digitalitz­ació arribi al 100%, si bé ara es comença amb les persones que es troben en situació de més vulnerabil­itat.

Lluïsa Moret va explicar que, més enllà de les diferents novetats, també es preveu estendre encara més el servei, com a mínim en unes 15.000 persones, fins a arribar a un total de 105.000.

Segons van manifestar fonts de la Diputació de Barcelona, el servei té 90.000 usuaris, dels quals un 74,2% són dones. D’aquest total, un 49,6% tenen més de 85 anys i un 40,2% tenen entre 75 i 85 anys. Més de la meitat de les persones usuàries de la teleassist­ència viuen soles.

 ??  ?? Els nous dispositiu­s convertira­n 3.000 habitatges en intel·ligents
Els nous dispositiu­s convertira­n 3.000 habitatges en intel·ligents

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain