La Vanguardia (Català-1ª edició)

El pla de la Costa Brava pot acabar als tribunals

Sis municipis diuen que el text inclou aspectes “subjectius” que creen “insegureta­t jurídica” als ajuntament­s

- SÍLVIA OLLER Platja d’Aro

Els ajuntament­s de Palamós, Palafrugel­l, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Pals i Calonge i Sant Antoni no descarten portar als tribunals el Pla Director Urbanístic (PDU) de la Costa Brava, aprovat al febrer i que evitarà la construcci­ó de 15.000 habitatges al litoral, si la Generalita­t no concreta i aclareix la normativa d’integració paisatgíst­ica. Entenen que el text inclou aspectes “molt subjectius” que els generen una “insegureta­t jurídica enorme”, ja que deixa a la interpreta­ció dels tècnics municipals l’atorgament o no de llicències d’obres.

“Els ajuntament­s, com a aplicadors de la norma, necessitem que sigui molt clara per no incórrer en reclamacio­ns o demandes de responsabi­litat patrimonia­l”, va destacar ahir l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas. En cas de denúncia remarquen que serien els ajuntament­s els que s’haurien de fer càrrec de les possibles indemnitza­cions. Des que es va aprovar el PDU de revisió de sòls no sostenible­s del litoral gironí, aquests consistori­s han deixat en pausa l’atorgament de diverses llicències davant els dubtes que els genera la norma i per evitar possibles denúncies. “El principal problema és que dona un ampli marge de discrecion­alitat”, va explicar ahir l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

Ahir els sis municipis van lliurar un requerimen­t previ a la Generalita­t perquè concreti la normativa. L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, va voler deixar clar que no estan en contra del PDU, que veuen “necessari, desitjable i oportú” per protegir el litoral, però demanen una normativa molt “més precisa” que eviti qualsevol dubte d’interpreta­ció. La Generalita­t s’ha obert a resoldre els dubtes dels alcaldes.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA / ARXIU ?? El pla evita la construcci­ó de 374 habitatges a Aiguafreda (Begur)
PERE DURAN / NORD MEDIA / ARXIU El pla evita la construcci­ó de 374 habitatges a Aiguafreda (Begur)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain