La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un Godó amb present i futur

Xavier Pujol, director general del torneig, augura una recuperaci­ó més ràpida que la competènci­a

-

Un any de transició

ense el village transitat de sempre. Sense el carrer comercial adjacent i les seves parades de menjar ràpid però gurmet. Sense presentaci­ons. Sense activitats. Sense concursos. Sense els estands atapeïts de novetats i les aparicions (comptades però esperades) dels protagonis­tes del torneig. Sense el seu clinic per a les escoles ni els concursos que convidaven famílies senceres a passar el primer diumenge de tennis en el club de Pedralbes. Sense la bogeria de les grades descomunal­s d’altres anys, amb un passi gairebé en privat, el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó presenta una novetat inesperada disposada a aixecar els ànims en aquests temps estranys. Amb la idea d’animar un ambient que la covid no ha aconseguit cancel·lar, però sí deixar-lo sense l’encant d’altres temps, arriba Goody, la primera mascota en tota la història (i ja van 68 edicions) del torneig.

El creador de Goody és Philip Stanton, artista dels Estats Units instal·lat a Barcelona des del 1998 i fundador de l’estudi de disseny Stanton Studio, des del qual ha creat projectes visuals en nombroses discipline­s. Ja sigui com a il·lustrador, dissenyado­r o pintor, la seva obra inclou projectes urbans de gran format, llibres infantils, escenograf­ies o campanyes publicitàr­ies. Ara, amb Goody, torna a intervenir en l’àmbit esportiu, on té un llarg recorregut ja que va participar en la creació de la imatge de la final de la Champions League del 1999 (Manchester United-Bayern de Munic) disputada en el Camp Nou i va dissenyar la mascota i el logo dels Jocs per a policies i bombers de Barcelona el 2003, a més de crear el cartell commemorat­iu del centenari del Reial Club de Tennis Barcelona-1899

Si amb prou feines hi ha village, espai que s’ha canviat per la denominada àrea d’hospitalit­at, menys el seu restaurant i aquelles rondes maratonian­es que per atendre l’extraordin­ària demanda doblaven, o fins i tot triplicave­n els torns. Tots aquells dinars (que en moltes ocasions eren també reunions de feina, una cita obligada a l’agenda de molts) hauran d’esperar un altre any. O en el seu defecte celebrar-se gairebé en la intimitat que els patrocinad­ors distribuir­an en aquella àrea d’hospitalit­at o al restaurant privat de la Casa Club.

Instal·lada en la que va constituir la part central de l’antic village, ofereix un restaurant més exclusiu que mai on només hi accediran uns quants, poquíssims, convidats de la mà dels patrocinad­ors, i la seva correspone­nt zona de recepció d’aquests privilegia­ts.

Una fotografia pot ser un bitllet per conèixer un ídol. Una instantàni­a pot valer per saludar i xerrar amb un dels millors tennistes del moment. Amb una cosa tan senzilla com fer clic i penjar el resultat a les xarxes socials es pot quedar per videoconfe­rència amb un crac de la raqueta.

El Banc Sabadell organitza el concurs Meet & Greet amb la intenció d’acostar els aficionats als seus referents durant la setmana del tennis de Barcelona. Per participar, només cal pujar una foto amb temàtica tennística, com a espectador a les grades o al recinte de RCT Barcelona o fins i tot una fotografia dels partits i esmentar a la xarxa @BancoSabad­ell i @BCNOpenBS. Al text es pot incorporar també el nickname de dos amics. La campanya, que comença demà, inclou Twitter i Instagram. I quantes més vegades es participi, més possibilit­ats hi ha de guanyar.

El guanyador del sorteig s’anunciarà el divendres 23, coincidint amb les semifinals del torneig, que ja estaran configurad­es. L’afortunat i els dos amics citats tindran l’oportunita­t de conèixer un dels tennistes que hauran tingut una gran actuació en aquesta edició.

Es tracta d’un premi molt especial perquè en aquesta ocasió els tennistes estaran instal·lats en una bombolla de la qual no poden sortir que els farà inaccessib­les. Així que la campanya és una porta per conèixer i tenir un contacte, encara que sigui virtual, amb un dels millors del circuit.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El Godó, segons Pujol, està a punt d’afrontar una gran transforma­ció
MANÉ ESPINOSA El Godó, segons Pujol, està a punt d’afrontar una gran transforma­ció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain