La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Roca Village s’amplia amb 18 botigues noves

El complex comercial inverteix 50 milions d’euros en les boutiques de marques nacionals i internacio­nals i en un pàrquing amb 850 places

- PALOMA ARENÓS

La Roca del Vallès

Una experiènci­a amb els cinc sentits que va més enllà de la compra. Aquesta és la proposta que ofereix la remodelaci­ó de La Roca Village al sud del complex comercial. La companyia operadora Value Retail Spain ha invertit 50 milions d’euros, més 7 milions d’inversió indirecta, en 18 noves boutiques de firmes nacionals i internacio­nals d’alta gamma i un aparcament subterrani amb 850 places, amb llum natural i plantes; una intervenci­ó urbanístic­a que aposta per l’edificació sostenible. El projecte s’ha construït per obtenir la certificac­ió Breeam Excellent, un mètode internacio­nal desenvolup­at per l’organitzac­ió BRE Global del Regne Unit que permet mesurar el grau de sostenibil­itat ambiental d’edificis. S’han instal·lat plaques fotovoltai­ques, sistemes de captació d’aigües pluvials, punts de càrrega elèctrica o reg per degoteig, entre altres elements.

El director general de Value Retail Spain, Michael Goldenberg, està satisfet de generar “notícies positives en moments tan difícils”, ja que el centre ha hagut de tancar 184 dies entre el 2020 i aquest 2021, en diferents períodes. “No som un centre comercial. Amb totes les mesures de seguretat i els controls exhaustius, no entenem com és que no ens assimilen a un carrer comercial a l’aire lliure. Som com un poble”, reivindica en ple tancament comarcal.

Aquesta inversió és “una clara aposta pel futur de l’economia catalana. Que firmes internacio­nals com Missoni, que per primera vegada arriba a Catalunya, o

Brunello Cucinelli obrin noves boutiques en circumstàn­cies com les actuals i altres com Moncler o Rituals doblin el seu espai comercial és un indicador clar de la seva confiança en la recuperaci­ó de Barcelona i Catalunya com a destinacio­ns turístique­s”, assegura. Aquesta àmplia reforma generarà més de 170 nous llocs de treball que se sumen als 1.800 actuals. “És un clar exemple de compromiso­s amb el territori. Una aposta de futur, com sempre hem fet des que vam inaugurar fa 23 anys”, destaca.

En un recorregut per la zona, es pot veure una plaça plena de palmeres que ofereix una nova centralita­t i des d’on s’accedeix a l’aparcament i al que s’ha batejat com a jardí secret, una versió actualitza­da del pati dels Tarongers. La llum i ventilació naturals protagonit­zen el disseny de l’aparcament i generen continuïta­t entre la zona subterràni­a i l’exterior, a través d’un gran pati obert a tot el llarg de l’obra i de cinc patis exteriors centrals que comuniquen de manera visual tots els nivells.

L’estudi L35 s’ha inspirat en “edificis del patrimoni arquitectò­nic català i ha fet servir tècniques artesanals, amb una reinterpre­tació contemporà­nia en l’ús de forges, mosaics o pedra natural realitzats per artesans catalans”, descriu Elena Foguet, directora de Negocis de Value Retail Spain. Subratlla l’experiènci­a emocional del client prèmium, amb un assessor d’imatge o “el virtual shopping, una manera nova i personalit­zada de comprar que està tenint una acollida excel·lent”.

S’han previst espais pensats tant per a les firmes com per als visitants, com el Brand & Partners Events Space, una sala de 260 m2 que pot allotjar un centenar de persones, ideal per a activitats socials, culturals o presentaci­ons de les marques. També s’ha creat una incubadora de marques, un espai que vol ajudar les firmes emergents o consolidad­es a desenvolup­ar les seves estratègie­s de negoci i a generar creixement.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? El complex de la Roca del Vallès afronta una nova etapa després de la remodelaci­ó i l’ampliació duta a terme
CÉSAR RANGEL El complex de la Roca del Vallès afronta una nova etapa després de la remodelaci­ó i l’ampliació duta a terme
 ?? CÉSAR RANGEL ?? Missoni obre a La Roca Village la primera botiga a Catalunya
CÉSAR RANGEL Missoni obre a La Roca Village la primera botiga a Catalunya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain