La Vanguardia (Català-1ª edició)

Paradisos fiscals

-

Sembla que “Biden demana un canvi de paradigma en la fiscalitat corporativ­a global” (Economia, 11/IV/2021). És una molt bona notícia. La Casa Blanca i la UE tenen com a objectiu, a curt termini, posar fi als paradisos fiscals i/o augmentar l’impost de societats a les grans empreses.

Sembla que les polítiques pressupost­aries dels països amb democràcie­s consolidad­es deixen aparcat l’estricte control de la despesa pública per una acció més social, on les grans fortunes hauran de ser més actives en els ingressos de l’Estat. Esperem que el seus resultats puguin evidenciar-se en una millora de la cohesió social y de les grans desigualta­ts. 18/I/2021). Ser una potència en la fabricació de ginys que serveixen per destruir vides o ciutats causa un sentiment de rebuig.

Seria millor ser els primers en investigac­ió científica, en producció de béns de protecció mediambien­tal, en ciències de l’educació, en producció de mitjans per assegurar la salut dels humans i de la naturalesa. Quina pena ser una potència en destrucció. Alguns cínics diuen que aquesta indústria proporcion­a llocs de treball. I el que destrueix? Una altra mena d’estructura, social i econòmica, col·laborativa i constructi­va també proporcion­aria llocs de treball. humana, y ayuda a sobrepasar momentos difíciles.

Para revertir esta pésima situación, se debe establecer la psicología como algo público y totalmente alcanzable a la ciudadanía. Cosa que hoy no pasa, y cuando alguien lo reclama, se le echan encima gritando e insultando. Esto debe acabar ya.

Juan del Castillo Echave

Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain