La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça conquereix la 28a lliga, l’11a seguida

- HANDBOL LLIGA SACYR ASOBAL TONI LÓPEZ JORDÀ

Amb una antelació de sis jornades per a la conclusió, el Barça va liquidar ahir la Lliga Asobal amb la 28a victòria consecutiv­a, per 37-21 contra el Puente Genil, que el converteix en campió per 28è cop, l’11è consecutiu. El conjunt blaugrana, candidat únic al títol de la regularita­t, va celebrar la consecució de la Lliga a la pista del Palau, davant del president Joan Laporta –el seu primer partit després d’un mes al càrrec– i els 268 aficionats que hi van assistir, amb aforament restringit.

L’equip de Xavi Pascual –que suma també l’11a Lliga, a una del rècord de Valero Rivera– va poder celebrar el títol a casa després d’una victòria plàcida, ja resolta al primer temps (18-8), davant la seva afició (escassa), després d’una última temporada 2019-2020 atípica per la pandèmia, en què no va poder ni aixecar el trofeu. La competició es va suspendre després de 19 jornades, i la Federació va designar campió el líder en aquell moment, el Barça.

Aquesta temporada el conjunt blaugrana no ha deixat ni les engrunes als rivals. Amb un potencial superior a la resta i una voracitat intacta, el Barça s’ha passejat a la majoria de pistes. La seva victòria per menys gols va ser el +9 al Puente Genil (20-29) a la primera volta. En el matx d’ahir el conjunt andalús no se’n va sortir tan bé com al novembre. El Barça va sortir amb l’equip de gala (les 16 fitxes disponible­s del primer equip, per premiar els profession­als), i després del sorprenent 1-3 inicial, va arribar fins als 16 gols de renda (36-20, 37-21).

Després de divertir-se amb el Puente Genil, el Barça va celebrar el títol lluint samarretes amb el lema “Culers, la lliga és vostra” i al videomarca­dor es va mostrar un vídeo dels millors moments. Va córrer el cava, però el trofeu no l’aixecarà Entrerríos fins a l’última jornada.

“Estem molt contents per com l’hem aconseguit i perquè els jugadors se la mereixen. L’any passat no la vam poder celebrar i avui ho hem pogut fer amb una mica de públic, és important per a nosaltres perquè hi ha molta gent que ens dona suport”, deia Pasqui.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El Barça va celebrar ahir l’onzena lliga consecutiv­a al Palau
MANÉ ESPINOSA El Barça va celebrar ahir l’onzena lliga consecutiv­a al Palau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain