La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tsitsipàs confirma que està inspirat: atropella Munar

- SERGIO HEREDIA

Al migdia, a la pista central, oficialmen­t batejada com a pista Rafa Nadal, Stéfanos Tsitsipàs (22) aixeca el vol.

El grec és l’home de l’any.

Lidera la classifica­ció de la Race (la llista del 2021). Ha jugat la final d’Acapulco i les semifinals de l’Open d’Austràlia i Rotterdam. Acaba d’imposar-se al Masters de Montecarlo. I declara:

–Tot va començar aquí, a Barcelona. Aquí va començar el meu viatge per l’ATP. Era el 2018. Tenia 18 o 19 anys. Encara freqüentav­a Futures i d’altres. I llavors vaig arribar a Barcelona i vaig aconseguir el meu millor resultat, la final contra Nadal.

Jo era allà, com en un somni, i em deia: “Ja, contra ell, tan aviat?”. Sí, aquí va començar el meu viatge.

I el cronista recorda aquells dies.

Els periodiste­s ens dèiem:

–Un grec en una final de l’ATP? I buscàvem referents i no en trobàvem, ja que mai han abundat els grecs al top 100. Ni al top 200.

Bé, avui som al 2021 i Tsitsipàs, tipus espiritual, defensor del medi ambient, és el cinquè tennista del món i s’ha plantat a la central i, en un tres i no res, despatxa Jaume Munar (6-0 i 6-2, en 1h18m).

Allà mateix, al petit espai d’un rectangle amb una xarxa pel mig, s’enfronten dos recorregut­s.

Munar, finalista a Marbella fa quinze dies, no arrenca. Té 23 anys, és el 86è del món i fa temps que prova d’avançar a les taules, buscant el top 50, un anhel que no es compleix.

Tsitsipàs és un tennista longilini, perfecte de forma i disposat a créixer més. Per això, és un mur, manipula Munar mentre el desespera, combina drives i deixades, no falla ni un cop i el seu servei meravella.

PISTA RAFA NADAL (a partir de les 11 h)

Albert Ramos - Andrei Rubliov (3)

Alex de Minaur (14) - Stéfanos Tsitsipàs (2) Rafael Nadal (1) - Kei Nishikori Bernabé Zapata - Pablo Carreño (6) (a partir de les 11 h)

Denis Shapovalov (7) - F. Auger-Aliassime (10) Roberto Bautista (5) - Jannik Sinner (11) Cameron Norrie - David Goffin (8) Corentin Moutet - Schwartzma­n (4)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain