La Vanguardia (Català-1ª edició)

El consell de Repsol dona suport a Brufau en el cas Villarejo

- CONCHI LAFRAYA

El consell d’administra­ció de Repsol va reiterar ahir el “seu ferm suport” al president de la companyia, Antoni Brufau, així com al secretari del consell, Luis Suárez de Lezo, després d’assenyalar la investigac­ió interna duta a terme que no hi ha hagut conducta il·lícita per part de ningú de la petroliera en la contractac­ió de Cenyt, l’empresa de l’excomissar­i Villarejo.

En un comunicat enviat a la CNMV, Repsol va informar que per complir amb les normes de bon govern corporatiu s’han fet diverses reunions “extraordin­àries i monogràfiq­ues” de diferents comissions per analitzar “les exhaustive­s feines internes d’investigac­ió sobre l’esmentada contractac­ió”. Després de la seva anàlisi, les comissions han confirmat que “no existeix conducta il·lícita per part de cap conseller, directiu o treballado­r de la companyia, actuals o passats, en relació amb l’esmentada contractac­ió”.

Per això el consell ha manifestat “el seu ferm suport al president i al secretari del consell per la seva impecable actuació profession­al i la seva total confiança en la seva plena honorabili­tat personal”.

Brufau i el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, han de declarar el proper 29 d’abril a l’Audiència Nacional com a investigat­s per la presumpta contractac­ió de Cenyt per investigar l’expresiden­t de Sacyr, Luis del Rivero. Al seu moment, aquest empresari va provar de prendre el control de Repsol amb el suport del grup mexicà Pemex. Abans havia fet una temptativa d’aconseguir el control del BBVA. En cap dels casos Del Rivero va aconseguir el seu objectiu i va acabar sent destituït com a president.

 ?? DANI DUCH ?? L’ocupació avança en la construcci­ó davant l’atonia de l’hostaleria
DANI DUCH L’ocupació avança en la construcci­ó davant l’atonia de l’hostaleria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain