La Vanguardia (Català-1ª edició)

ERC i Junts fan la primera reunió sectorial

- ÀLEX TORT

Les trobades entre Esquerra Republican­a i Junts per Catalunya són diàries des de dilluns, però les negociacio­ns progressen a poc a poc. La voluntat és tancar un acord els pròxims dies i per a tal finalitat ja s’ha fet la primera reunió sectorial entre els dos partits, concretame­nt sobre salut i benestar social, en què es van reunir ahir, tal com va avançar l’ACN, Elsa Artadi (JxCat), Laura Vilagrà (ERC) i Marc Ramentol, secretari general del Departamen­t de Salut.

En paral·lel es van citar els equips negociador­s titulars, amb les carpetes sobre la sobirania del Parlament, els mecanismes de seguiment de l’acció del Govern, l’estratègia independen­tista i el pla de govern, que continuen sense tancar-se. De fet, la d’estructura de Govern continua sense desempolse­gar-se i aspectes com la coordinaci­ó a Madrid i el paper que ha de tenir el Consell per la República que presideix Carles Puigdemont des de Waterloo continuen sent una font de disputa.

Segons fonts coneixedor­es de les converses, està previst que s’engeguin altres grups de treball entre ERC i Junts, com són els d’administra­cions públiques, economia , justícia o territori i medi ambient. De fet, els republican­s fa setmanes que es reuneixen amb la CUP per aprofundir en polítiques sectorials, trobades que des de files anticapita­listes asseguren que “progressen satisfactò­riament”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain