La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Ribot porta un espectacle de dansa inclusiva al Mercat

- MARICEL CHAVARRÍA ANTONIO DÍAZ, EL MAGO POP

La coreògrafa, performer i artista plàstica La Ribot és una de les creadores que ha estat convidada a afegir-se al projecte de la companyia de dansa inclusiva de Madeira Dançando com a Diferença. El projecte ja fa dues dècades que promou una convivènci­a de persones amb discapacit­ats físiques o intel·lectuals i una altra sense discapacit­ats en el treball creatiu, perquè adquireixi­n autonomia social i es puguin integrar al món laboral des de la dansa. El Mercat de les Flors acull demà i diumenge aquesta Happy Island, una peça de dansa contemporà­nia en què cada ballarí expressa els seus somnis.

“Hem treballat les caracterís­tiques individual­s de cada ballarí i hem parlat dels seus somnis”, explica el director de la companyia portuguesa Henrique Amoedo. I els somnis tenen a veure amb les seves discapacit­ats? En absolut. “Som els somnis de tots nosaltres. Tinc una noia que vol ser mestra, una altra que desitjaria ser stripper i fa la serp... La Ribot no mira mai la discapacit­at o la diversitat de cap d’ells, sinó els sentiments i el que és important per a ells. La qüestió de la discapacit­at hi és present, però no és el més important. I La Ribot ha respost a això amb molta força i ha aconseguit una identifica­ció del públic amb els somnis”.

L’espectacle Happy Island va néixer el 2017 i el títol va sorgir del mateix fill de La Ribot, que sempre veia com la seva mare tornava molt contenta de Madeira. I també fa referència als desitjos i somnis, que “sempre són feliços: no hi ha desitjos dramàtics”, puntualitz­a Amoedo.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain