La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una decisió prematura

-

Deu anys després de la revolta contra el règim de Baixar al-Assad, que va donar lloc a una cruenta guerra i una catàstrofe humanitàri­a de dimensions internacio­nals, Dinamarca és el primer país europeu que comença a revocar permisos de residència als refugiats del conflicte, que es calcula que ha causat més de mig milió de morts i desaparegu­ts i 12 milions de desplaçats dins i fora de Síria i que ha condemnat a la pobresa sis de cada deu sirians.

La decisió del Govern socialdemò­crata, estricte amb la immigració, és, si més no, prematura i aboca al patiment i la incertesa els primers sirians dels 35.000 que van obtenir asil a Dinamarca.

El pretext oficial és que els afectats per la mesura tenen el seu origen a Damasc i les regions veïnes, que ja considera segures. Els experts recorden, però, que, tot i que la situació s’hi ha estabilitz­at, hi ha barris sencers destruïts, sense cases i ni serveis bàsics.

A més, Copenhague­n fa un pas unilateral i insolidari: la majoria de sirians que perdin l’asil acabaran en altres estats europeus, ja que, com que no té relacions diplomàtiq­ues amb Damasc, no els pot deportar al seu país.

La candidata del partit ultradretà a la presidènci­a de la Comunitat de Madrid es va mostrar ahir com algú que és incapaç d’assumir les regles del joc democràtic. Potser la seva estratègia de campanya és aquesta, però és inacceptab­le.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain