La Vanguardia (Català-1ª edició)

Uber rep permís i el taxi amenaça de “posar-ho tot de cap per avall”

- BARCELONA

Uber ha rebut el vistiplau de l’Institut Metropolit­à del Taxi (IMET) per funcionar amb la tarifa T3, és a dir, de preu tancat per servei, cosa que ha revoltat el sindicat Élite Taxi, que ja ha avisat que està “en alerta màxima”, preparat “per posarho tot de cap per avall”.

El 16 de març l’IMET va exigir a Uber complir els requisits legals per treballar a l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB), és a dir, oferir la tarifa de preu tancat (T3). Ahir l’IMET va informar que “Uber ha emplenat els requerimen­ts tècnics de la tarifa 3”, de manera que “pot exercir la seva activitat com a empresa de mediació”. Fonts d’Uber van explicar que fins ara aquesta plataforma oferia un servei de transport amb taxímetre, ja que esperava que l’IMET l’autoritzés a aplicar la tarifa de preu tancat per trajecte. Una vegada aconseguit aquest permís per oferir un preu tancat per cada viatge, la setmana que ve Uber explicarà quins passos farà a partir d’ara.

Les mateixes fonts afirmen que uns 350 taxistes es van donar d’alta a la plataforma per actuar a Barcelona, si bé “molts d’ells tenen por de sortir a treballar a causa de la campanya d’intimidaci­ó que alguns sectors del taxi han dut a terme les últimes setmanes”.

L’esmentada “campanya d’intimidaci­ó”, segons aquesta versió, ha estat posada en marxa per Élite Taxi, sindicat que va emetre un comunicat tot just assabentar-se de la notícia. En aquesta nota avisa que la seva paciència “té un límit” i avança que els taxistes de Barcelona que prenguin “la mala decisió de treballar amb Uber” seran “pressionat­s als carrers” i “assenyalat­s davant l’opinió pública”.

“El taxista té uns codis i regles d’honor que no estan escrites però que es respecten als carrers de Barcelona, i en el moment que un taxista decideixi trencarles i trair els seus companys unint-se a Uber, atorga tota la legitimita­t moral a qualsevol taxista per no respectar cap codi no escrit amb els traïdors que no tenen principis morals envers els companys”, prosseguei­x Élite Taxi al seu comunicat.

Malgrat l’enrenou generat, la llum verda a Uber no és definitiva, ja que l’Institut Metropolit­à del Taxi està analitzant “documents aportats a expedients relatius a les obligacion­s fiscals, laborals, mercantils i en matèria de protecció de dades”. Tanmateix, en espera de saber el veredicte d’aquesta anàlisi, Uber pot actuar a l’àrea metropolit­ana de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain