La Vanguardia (Català-1ª edició)

A la terra promesa

Albé Barcelona: cuina libanesa creativa

- RECOMANEM

Canaan, en part l’actual Líban, era la bona terra, de rierols i fonts; de blat i ordi, de ceps, figueres i magraners; d’oliveres i mel. Així es descriu al Deuteronom­i de l’Antic Testament aquest territori.

Aquella abundància de gustos, de matisos i aromes es posa de manifest a la cuina libanesa i, en particular, adaptada i fusionada amb la nostra cuina, a les viandes que se serveixen a les taules del restaurant Albé.

Joey Attieh, enamorat de Barcelona, després de formarse en gestió hotelera a la més prestigios­a escola suïssa, va voler completar la seva formació cursant l’acreditat màster de cuina, a l’Escola Università­ria de Sant Pol de Mar, sota la batuta de Panda Gay.

Va ser en aquest màster en què va conèixer Patxi Rodríguez, químic de professió, però dedicat a la cuina en cos i ànima, per la seva apassionad­a vocació. Ells dos, juntament amb el romà Francesco Caschiota a la sala, conformen aquest exitós trio que dona lloc a un espai gastronòmi­c font de felicitat.

La presència de les verdures, espècies i fruits als plats de la casa donen una frescor a una carta que es detecta i gaudeix en cada preparació.

La intel·ligent i freqüent utilitzaci­ó de la magrana en la majoria

Si no sou coneixedor­s profunds de la cuina libanesa, deixeu-vos aconsellar per l’amabilíssi­m Francesco.

L’albergínia lacada, amb una reducció de magrana que li confereix un sabor agredolç equilibrad­íssim.

La coliflor rostida amb mantega torrada i fumada eleva a exquisides­a un producte tan senzill. Deliciosa. La kebbeh amb el seu rotund i aromàtic sabor libanès.

El pop, altre cop amb la interessan­t magrana en reducció.

La ploma ibèrica acompanyad­a d’un exquisit puré de mongetes del ganxet. de les fórmules coquinàrie­s apunta un sorprenent i subtil toc de dolçor i també acidesa als plats.

Els labneh delicadame­nt fumats, la saborosa falàfel, la deliciosa croqueta keebeh, són imprescind­ibles per submergir-te en l’ambient del seu país d’origen.

Perquè aquesta cuina, d’ancestral tradició, està envoltada d’una sèrie de matisos i aromes especiades que li donen un encant que, en certa manera, subjuga els sentits de forma agradable.

La carta de vins ofereix la possibilit­at d’entrar en coneixemen­t dels interessan­ts vins libanesos, en clara i merescuda emergència en aquests moments. El local, ubicat en ple Eixample, dividit en dos espais ben diferencia­ts, està decorat amb discreta elegància i gust.

En fi, a Albé hi trobareu bona cuina libanesa creativame­nt adaptada als nostres gustos que recrea la imatge bíblica de la terra promesa.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? L’equip de l’establimen­t de cuina libanesa fusionada amb cuina catalana
CÉSAR RANGEL L’equip de l’establimen­t de cuina libanesa fusionada amb cuina catalana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain