La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Sin límites’ recrearà la volta al món d’Elcano i Magalhães

Álvaro Morte i Rodrigo Santoro encarnaran els dos expedicion­aris

- REDACCIÓ

Coincidint amb el cinquè centenari de la primera volta al món amb vaixell, Amazon Prime Video i TVE preparen una sèrie, Sin límites, que estarà protagonit­zada pels actors Álvaro Morte (La casa de papel), en el paper de Juan Sebastián Elcano, i el brasiler Rodrigo Santoro (Last call), en el de Fernão Magalhães. La sèrie serà “un drama ple d’aventures” que “mostrarà la història èpica d’un grup de mariners en un viatge cap al desconegut”, segons afirmen les dues empreses per mitjà d’un comunicat.

La sèrie constarà de quatre episodis de 60 minuts rodats a Espanya i la República Dominicana. El rodatge començarà el 26 d’abril al País Basc i Navarra en localitzac­ions d’Azkoitia, Azkorri, Lazkao, Olite i la catedral de Pamplona, abans de traslladar-se a la República Dominicana, on es durà a terme el rodatge de les seqüències marítimes als estudis Pinewood. Posteriorm­ent es rodarà a Sevilla i Madrid.

Per recrear el viatge es reconstrui­ran les naus Victoria i Trinidad i s’utilitzarà la rèplica de la nau Victoria, l’únic dels cinc vaixells de l’expedició que va tornar a port i, per tant, el primer a fer la volta al món.

Capitaneja­ts pel portuguès Fernão Magalhães, 239 mariners van partir des de Sanlúcar de Barrameda (Cadis) el 20 d’agost del 1519. Tres anys més tard, només 18 mariners famèlics i malalts, liderats per l’espanyol Juan Sebastián Elcano, van tornar en l’única nau que va resistir el viatge.

Havien recorregut 14.460 llegües, sempre d’oest a est, completant la volta al món; una missió gairebé impossible que pretenia trobar una nova ruta cap a les “illes de les espècies” i que va acabar canviant la història de la humanitat demostrant que la Terra és rodona. Aquesta gesta va transforma­r per sempre el comerç, l’economia, l’astrologia i el coneixemen­t del planeta, i està considerad­a una de les gestes més importants de la història.

El projecte de la sèrie Sin límites va ser presentat el febrer del 2020 al quarter general de l’Armada com a part d’un conveni de col·laboració subscrit per RTVE i el Ministeri de Defensa el març del 2018, amb motiu del cinquè centenari de la primera volta al món. Al repartimen­t també hi haurà, entre d’altres, Sergio PerisMench­eta, Adrián Lastra, Carlos Cuevas, Pepón Nieto i Bárbara Goenaga.

 ?? RAUL TEJEDOR / RTVE ?? Rodrigo Santoro i Álvaro Morte comencen a rodar la sèrie dilluns vinent
RAUL TEJEDOR / RTVE Rodrigo Santoro i Álvaro Morte comencen a rodar la sèrie dilluns vinent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain