La Vanguardia (Català-1ª edició)

Núvols alts i pols en suspensió

-

Fa un any acabava el període plujós més important en un mes d’abril dels últims 100 anys com a mínim, almenys en comarques de la Costa Central i algunes de Girona. Aquest any el temps també és inestable, però no hi ha una “organitzac­ió” de les pluges, les borrasques són de diàmetre reduït i les precipitac­ions són més aviat localitzad­es. Ahir les temperatur­es màximes van iniciar un clar augment, però la mitjana termomètri­ca d’aquest mes d’abril està sent inferior a la mitjana dels últims decennis, fa fred per a les dates. La predicció per als propers sis a vuit dies insisteix en el temps canviant, inestable. Ja arribarà la calor amb el mes de maig.

CATALUNYA

A diferència d’ahir, quan va dominar el sol, avui arriben núvols alts del sud i sud-oest, avançada de la borrasca que s’està acostant a Portugal. Els vents en capes altes giren al sud, transporta­nt pols en suspensió sahariana, per enèsima vegada aquest any. Dominarà el sol amb aquests núvols alts més densos a la tarda. Demà la nuvolosita­t serà més compacta i es podran desprendre algunes gotes, poca cosa, però tenyides de fang. La temperatur­a serà molt suau amb vent de llevant en superfície, més elevada a l’interior, més fresca a la costa. Dilluns temps més inestable, molts núvols, alguns xàfecs i temperatur­a en lleuger descens.

ESPANYA I EUROPA

Només apareixen dues borrasques: una sobre Finlàndia i països bàltics amb fred i algunes nevades i una altra a prop de Portugal amb pluges en aquest país. Poca precipitac­ió a la resta tret de Grècia, on hi ha una zona d’inestabili­tat. A Espanya molts núvols i lleugeres pluges de fang a l’oest, sud i aïlladamen­t al centre. Diumenge continuara­n els núvols, amb les precipitac­ions traslladan­t-se a punts del nord, tot dispers, poc organitzat i de fang a moltes zones, temperatur­es suaus, iniciant un descens per l’oest. La inestabili­tat continuarà dilluns i dimarts, mirant de reüll una entrada freda que s’aproparà al Cantàbric.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain