La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tinta a les venes

FÈLIX PUJOL (1943-2021) Periodista

- DOMINGO MARCHENA

De la mateixa manera que hi ha mariners amb sal a les venes, hi ha periodiste­s posseïts per l’ofici. Fèlix Pujol n’era un. Però definir-lo només com a periodista no fa justícia a la seva personalit­at calidoscòp­ica. Melòman, conversado­r infatigabl­e, lector impenitent d’infinitat de diaris, viatger, navegant, apassionat pel mar... Dijous, una víctima més de la covid, va morir a l’hospital de Figueres, on havia ingressat. Tenia 78 anys.

En Fèlix va treballar mitja vida a La Vanguardia, del 1973 al 2002. Va tocar pràcticame­nt tots els pals del periodisme, tots els gèneres. Informació local i internacio­nal, cròniques, entreviste­s, crítiques... Però va regnar a la nit i va ser molts anys el redactor en cap de la secció de Continuïta­t, que llavors es deia Tancament.

El Tancament, i més en aquells anys, abans de la irrupció del periodisme digital i de la informació contínua en línia, era l’última frontera. La secció que actualitza­va de matinada els continguts del diari, una destinació on no sempre es notaven els encerts, al contrari que els errors, si n’hi havia. Treballar en el Tancament exigia –i exigeix– visió de conjunt i rapidesa de reflexos.

Hi ha d’haver molt pocs casos de redactors en cap de Tancament amb mandats tan llargs com el d’ell, el que diu molt a favor seu. Però en Fèlix no era un periodista de Tancament. Era un periodista. De cap a peus. Sempre ho va ser, ho continuava sent. La gent com ell es jubila, però no es retira mai.

Quan encara “ningú no creia que internet era el futur”, com recordava ahir Lluís Foix, un dels seus directors, en Fèlix va mostrar de nou la seva agilitat i va ser un dels pioners que va establir les bases de l’actual web de La Vanguardia ,al costat del mateix Foix i d’un altre d’històric d’aquesta casa, Txema

Alegre. Les col·laboracion­s al Diari de Girona i les xerrades exitoses que organitzav­a a l’Ateneu Barcelonès també donen fe de la seva categoria. Se n’ha anat un dels nostres. Un periodista amb tinta a les venes. La sala de vetlla s’obrirà avui, a les 14.30 hores, al tanatori de Sancho de Ávila. El funeral, aquest diumenge, a les 12.30 hores.

La seva trajectòri­a a ‘La Vanguardia’, els textos en altres diaris i la tasca a l’Ateneu il·lustren el seu talent

 ?? FP ??
FP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain