La Vanguardia (Català-1ª edició)

A l’altre costat del mirall i el que hi vaig trobar

- Beatriz Montañez

Capítol u Els llibres mirall.

–Mix, saps quin dia és avui? –li va preguntar la Beatriz–. Ho sabries si t’haguessis molestat a mirar per la finestra! Tot i que potser, amb tanta neteja, no deus haver tingut temps. Jo sí que he tret el cap, Mix, i he vist que els nois compraven llibres i intercanvi­aven opinions sobre els que havien llegit. Però no et preocupis, gatet, que tu i jo anirem a buscar els nostres llibres!

En aquell moment la Beatriz va tenir la idea brillant de fer sevir el gatet de marcapàgin­es i el va deixar sobre el llibre que estava llegint. Perquè no es mogués mentre es feia la cua i es pentinava el serrell, va donar al gatet, assegut entre les pàgines vint-i-tres i vinti-quatre, un cabdell petit de llana.

Es van sentir uns cops aguts i el so del cascavell del gatet.

–Mix, què passa? –va preguntar mentre corria cap al saló. L’animal havia fet un salt perseguint el cabdell, i Mix, llibre i cabdell van anar a parar a terra.

–No saps com d’enfadada que estic amb tu! –va dir la Beatriz al gatet. No només has tirat el llibre a terra sinó que, a més, mai llegeixes. Sí, podries dir-me que et faig servir de marcapàgin­es, però quin creus que és el veritable motiu de posar-te sobre les pàgines obertes dels meus llibres? Convidar-te que llegeixis. No m’interrompi­s! –li va dir–. Ens n’anem ara mateix a l’altre costat del mirall. Això ja no t’agrada gaire , oi? Estimat mix, si em fessis cas en algun moment, en lloc d’estar sempre interrompe­nt-me, t’explicaria el que penso sobre la casa que hi ha a l’altre costat del mirall. El mirall només es pot travessar el dia de Sant Jordi, però jo tinc un truc: celebrar el dia de No Sant Jordi cada dia, així puc passar a l’altre costat sempre que vulgui. Com va dir el Barretaire, cal celebrar el teu no aniversari cada dia. A l’altre costat del mirall hi ha una casa atapeïda de llibres fets de miralls. Les paraules apareixen tan bon punt vas llegint i sempre és diferent del que t’esperaves, i saps què és el millor de tot? Que et veus reflectit en els llibres que llegeixes, de manera que els llibres t’ensenyen moltes coses sobre tu mateix. Hi entrarem, gatet, vull ensenyar-te com n’és de divertit, llegir. Continuarà...

El millor? Que et veus reflectit als llibres que llegeixes, de manera que els llibres t’ensenyen moltes coses sobre tu mateix

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain