La Vanguardia (Català-1ª edició)

James Rhodes, Hombres G i Andrea Motis, a Pedralbes

El festival, format per 36 concerts, comença l’1 de juny

- ESTEBAN LINÉS

El Festival Jardins de Pedralbes arrencarà la novena edició el pròxim 1 de juny amb una vetllada protagonit­zada per Sara Baras i s’acabarà el 24 de juliol amb una Gala de Ballet: Étoiles i Solistes de l’Òpera de París. En total, 36 concerts i vetllades oferts per 32 solistes i diferents formacions.

Entre els nous noms d’artistes que actuaran i que s’han donat a conèixer avui destaquen James Rhodes, Viva Suecia, Hombres G, Andrea Motis, La Bien Querida, Myles Sanko, Salvador Sobral, així com dues vetllades musicals de to ben diferent com són Nit de Musicals: Jardins de Broadway o l’esmentada Gala de Ballet: Étoiles de l’Òpera de París.

En qualsevol cas, aquestes incorporac­ions se sumen a un ampli i estilístic­ament variat cartell amb noms com l’esmentada Sara Baras (que hi serà dues nits, una en forma de gala benèfica a favor de l’hospital de Sant Joan de Déu), Love of Lesbian, Loquillo, Rosario,

Manel, Raphael, Niña Pastori, Woodkid, Zahara, Vanesa Martín, Álvaro Soler, Miguel Poveda, Aitana, Fangoria, Diego El Cigala, Rozalén, Mónica Naranjo, Carlos Rivera, Amaia, Luka Sulic (2Cellos), Alan Parsons, Nathy Peluso i Miguel Ríos.

En una roda de premsa telemàtica que es va fer ahir a la tarda des del Trofeu

També són noves les incorporac­ions de La Bien Querida, Viva Suecia, Myles Sanko i Salvador Sobral

Comte de Godó, el director del festival i de la promotora Concert Studio, Martín Pérez, va explicar les novetats artístique­s així com d’altres de caràcter logístic, a més d’emfatitzar la seguretat de la convocatòr­ia: “L’any passat no hi va haver cap contagi en les 32.000 persones que hi van assistir”

El director del festival es va referir a la qüestió de les entrades (vegeu la informació a sota), l’anul·lació de les ja comprades perquè corresponi­en a un aforament prepandèmi­c, i la reacció del públic afectat, que ha comprat en dos dies 20.000 noves localitats: “Crec que la decisió que vam prendre va ser l’adequada i la reacció ara del públic demostra que l’ha entès”.

Després de l’atípica edició de l’any passat, on l’escenari principal davant la façana del Palau Reial de Pedralbes es va adaptar i es va ressituar per les mesures sanitàries antipandèm­iques, aquest any els concerts tornaran a tenir lloc on es feien habitualme­nt, tot i que amb l’aforament una mica més reduït per raons sanitàries: aquest any s’han posat a la venda 63.000 localitats davant les 72.000 del 2019.

També va recordar que abans dels concerts principals, es programara­n actuacions en dos escenaris situats a l’espai Village, un dels dos acústic, enfocats principalm­ent per donar espai i focus al talent emergent. Referent a això, va emfatitzar la importànci­a que té al festival la zona de Village i, cada vegada més, l’oferta gastronòmi­ca, que aquest any disposarà altra vegada de la incorporac­ió de nous restaurats, que es comunicara­n el mes vinent. Així mateix, es mantindrà l’entrada –bastant econòmica– que l’any passat va tenir tanta acceptació i que servia per accedir als jardins, al Village, amb la seva restauraci­ó, i als dos escenaris.

El pressupost d’aquesta edició és de 3,2 milions d’euros, mentre que la del 2019 va ascendir a una mica més de 3,5 milions, perquè en aquesta “hi havia artistes de molt de pes”, va resumir Pérez.

Els membres de Club Vanguardia tenen un descompte d’un 20% en el preu de les entrades durant 48 hores sempre que es comprin a Entradas de Vanguardia entre avui divendres a partir de les 18 h fins aquest diumenge a la mateixa hora.

VENDA D’ENTRADES A entradesde­vanguardia.com

20% DESCOMPTE CLUB VANGUARDIA

 ?? WEB ?? El polifacèti­c James Rhodes, una de les noves incorporac­ions del festival que es van donar a conèixer ahir
WEB El polifacèti­c James Rhodes, una de les noves incorporac­ions del festival que es van donar a conèixer ahir
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain