La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Pequeño país’ triomfa en un exitós BCN Film Fest

El festival de cinema aplega més d’11.000 espectador­s

- ASTRID MESEGUER

Pequeño país, l’últim treball del director francès Eric Barbier, es va alçar ahir guanyador del premi a la millor pel·lícula al Festival Internacio­nal de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, que va tancar la cinquena edició amb un èxit total, ja que va aconseguir aplegar més d’11.000 espectador­s, un increment d’un 37% respecte a l’any passat, amb un total de 93 sessions amb l’aforament complet.

“Millor impossible”, va dir exultant Conxita Casanovas, directora del BCN Film Fest, durant la gala de clausura. “Aquesta edició ha estat espectacul­ar, amb un final entre roses. Hem fet vibrar el públic. Hem vist entusiasme i il·lusió en els espectador­s que han omplert les sales. S’ha parlat molt del festival per tot arreu i els convidats han marxat bocabadats del potencial del festival i del públic jove que hem sabut atreure”. Casanovas va assegurar que el llistó “està molt alt i que aprofitare­m les portes que se’ns han obert aquest any per continuar treballant en nous reptes”.

El film de Barbier està basat en la novel·la homònima de Gaël Faye (Buyumbura, 1982), un raper de pare francès i mare ruandesa, que narra la seva infantesa plena d’aventures i jocs en un còmode barri de Burundi, fins que el 1993, les tensions al país veí, Ruanda, esclaten i posen en perill tant la seva família com la seva innocència. Els seus joves protagonis­tes, Djibril

“Millor impossible; aquesta edició ha estat espectacul­ar”, diu Conxita Casanovas, directora del festival

Vancoppeno­lle i Dayla De Medina, van ser reconeguts amb una menció especial per part del jurat, i l’actriu que fa de la seva mare a la pel·lícula, Isabelle Kabano, va obtenir el guardó a la millor intèrpret femenina ex aequo amb Denise Gough pel seu paper a The good traitor, biopic sobre Henrik Kauffman, ambaixador danès a Washington el 1939 que es va enfrontar als nazis. Precisamen­t, l’intèrpret encarregat de donar-li vida en la ficció, Ulrich Thomsen, va merèixer el guardó al millor actor.

El premi de la crítica ACECC i el de Film-Història (UB) a la millor pel·lícula pels seus valors històrics va recaure en Sombra, del portuguès Bruno Gascon, un drama basat en fets reals amb una mare que intenta buscar el seu fill desaparegu­t fa anys.

El millor guió va correspond­re a l’iranià Massoud Bakhshi per Yalda, la noche del perdón, pel·lícula que també dirigeix i que segueix una jove de 22 anys que és sentenciad­a a mort després de matar per accident el seu marit. L’única persona que la pot salvar és la filla d’aquest, i no l’hi posa gens fàcil.

El premi festival Castell de Peralada a la millor música va anar a parar ex aequo a Michele Braga pel seu treball a El poeta y el espía, un drama protagonit­zat per Sergio Castellitt­o, i a Steven Bramson per Last call, que revisita els últims dies del poeta gal·lès Dylan Thomas durant la seva gira de conferènci­es a Nova York el 1953.

El BCN Film Fest dirigeix ara la mirada amb ganes a la seva sisena edició, que tindrà lloc del 21 al 29 d’abril del 2022.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? El director francès Eric Barbier durant la presentaci­ó de la pel·lícula al festival
CÉSAR RANGEL El director francès Eric Barbier durant la presentaci­ó de la pel·lícula al festival

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain