La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un nen gran

Jannik Sinner supera Rublev: ja és un pes pesant

- SERGIO HEREDIA

A primera hora de la tarda, després de la tempesta a la pista Rafa Nadal, Fernando Vicente s’asseu en un banc de la pista 2, em convida a acompanyar-lo i em diu: –Aquest Sinner és molt bo. Fernando Vicente parla i l’escolto, ja que en sap molt d’això, de tennis, i el seu pupil, Andrey Rublev, el mateix que fa una setmana derrotava Rafael Nadal a Montecarlo, acaba de perdre ara contra l’italià Jannik Sinner, per 6-2 i 7-6 (6).

“Sinner és una realitat”, diu Fernando Vicente, tècnic de Rublev; l’italià s’enfronta a Tsitsipàs

–Ja ho ha vist vostè –em diu Fernando Vicente–: Sinner és més que correcte a la pista. Amb prou feines té 19 anys, però el seu llenguatge del cos és el d’un tennista molt madur. Ja forma part del grup dels millors.

–El veu top 3? –li pregunto. –Bé, ja ho veurem. Hi ha molts possibles top ten, i no hi ha lloc per a tothom. El que sí que tinc clar és que ja no és un tennista per al futur, sinó una realitat.

I ara retrocedei­xo al partit que tots dos, Rublev i Sinner, han disputat una hora abans.

(...)

El xoc obre la sessió, i la grada bull. Es presumeix que el partit estarà igualat. Rublev és la setena raqueta del món, el tennista amb més projecció del 2020, però Sinner puja com l’escuma.

Fa sis mesos, a quarts de final de Roland Garros, Sinner li va complicar les coses a Nadal. Va passar amb nocturnita­t, amb traïdoria i insistènci­a, d’una manera inesperada fins i tot, ja que llavors Sinner era un tennista semidescon­egut, tot just el 75è del món, i no el portent que és avui.

Avui, Sinner és el 19è del món, i va camí cap a colar-se al top ten en un tres i no res: ho diuen les estadístiq­ues, i també la seva gestió de les circumstàn­cies. Aquest individu és un glaç. Ho comprovo al tercer joc del primer set, en el moment que Rublev perd el servei, víctima dels seus dubtes amb el primer servei i també de la seva crònica tendència a la irascibili­tat: en un accés de fúria s’obre una ferida al

PISTA RAFA NADAL genoll d’un cop de raqueta.

–Rublev venia cansat de Montecarlo –diu Fernando Vicente (allà, diumenge passat, el rus havia disputat la final davant Tsitsipàs)–. L’he vist fluixet d’energies i més irritable del normal. Però li agrada aquest torneig i volia venir a Barcelona.

Jannik Sinner esprem tots aquests detalls.

Sembla un psicoanali­sta especejant el rival. Serveix de meravella, amb freqüència a més de 190 km/h, sembla mentida, prim i llarg com és.

En algunes coses, Sinner recorda Federer. És fred, amb prou feines gesticula, i ventila el seu servei en un no res. Colpeja més pla que liftat, és contundent en la seva aparent fragilitat. Entre punt i punt, recollirà les pilotes que han quedat escampades per la pista, com si no fos conscient que està competint. I no es descompon mai, ni tan sols quan accedeix al tiebreak del segon set: despatxa el partit amb un ace.

Ara l’espera Stefanos Tsitsipàs, un turment per a Felix Auger-Aliassime (doble 6-3). (a partir de les 13.30 h)

Jannik Sinner (11) - Stéfanos Tsitsipàs (2) Rafael Nadal (1) - Pablo Carreño (6)

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Jannik Sinner durant el partit contra Andrey Rublev
LLIBERT TEIXIDÓ Jannik Sinner durant el partit contra Andrey Rublev

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain