La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol, a 11 punts de la tornada a Primera

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Els jugadors de l’Espanyol fa gairebé deu mesos que carreguen una motxilla molt pesada a l’esquena. Molts d’ells, per sentiment i segurament també per responsabi­litat, no van voler marxar del club després d’un descens dolorós i històric. Gairebé acumulen un any de penitència, de què només es deslliurar­an amb l’equip altre cop a Primera. Aquest dia sembla cada vegada més proper. Ho veuen els aficionats, també passa dins del vestidor, on ja fan números per intuir quan arribarà la gran data. Amb deu punts d’avantatge sobre el tercer a falta de set jornades i un moment de forma formidable, sembla qüestió de temps. Però les matemàtiqu­es són clares. L’Espanyol necessita 11 punts per ser equip de Primera.

“La motxilla encara la portem”, reconeixia aquesta setmana David López. “En el meu cas, no m’he divertit com m’hauria agradat. Quan sents aquesta responsabi­litat i pes perquè sents l’Espanyol com jo... no he gaudit, estant a Segona Divisió”, va explicar. Però també va reconèixer que el moment és bo. “Al vestidor anem amb peus de plom, però ens encanta que els aficionats ja comencin a fer càlculs i números. Veiem la meta a la llunyania, però hem de recórrer els últims metres”, va assegurar el capità de l’equip.

La trajectòri­a de l’equip indica que l’objectiu s’acabarà aconseguin­t. Hi ha moltes dades que ajuden aquest optimisme. En primer lloc, perquè només hi ha una sèrie de set partits en tot el curs en què han sumat menys d’11 punts, i en van ser deu. L’equip perico en té prou a guanyar els quatre partits que li queden per disputar a casa, on s’ha mostrat intractabl­e aquest curs. És el millor local del campionat, només ha cedit dues derrotes i dos empats i és el que més gols marca i el que menys n’encaixa.

En aquest compte enrere l’Espanyol s’enfrontarà a rivals que s’hi juguen poc o gens en aquest final de temporada. Per començar, el Las Palmas (avui, 18.15 h) i el Màlaga a casa. Tots dos estan salvats i amb opcions remotes de fer playoffs. Es dona la circumstàn­cia, a més, que si l’Almeria perd els dos pròxims partits i l’Espanyol suma aquests sis punts ja seria equip de Primera. El Cartagena, immers en la baralla per no descendir, i el Tenerife són els altres dos equips que han de visitar Cornellà. Els pericos aniran a Saragossa, a Ponferrada i acabaran la Lliga a Alcorcón.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain