La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Imserso tornarà a l’octubre, afirma Reyes Maroto

- REDACCIÓ

Els viatges de l’Imserso es reprendran a l’octubre després de més d’un any suspesos per la pandèmia. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va anunciar ahir que els viatges per a persones jubilades començaran a comerciali­tzar-se al setembre per iniciar-se el mes d’octubre. El Govern central ja està treballant en el plec de condicions per portar-lo al Consell de Ministres pròximamen­t.

Maroto va qualificar aquest pas com “una manera de recompensa­r al col·lectiu de persones grans”, que és “el que més ha patit en la pandèmia” i ja està vacunat en “un 70% o 80%”.

Sobre el procés de vacunació, la ministra va insistir que és “el millor instrument per reactivar els viatges i l’economia”, i va recordar que a Espanya ja està gairebé el 10% de la població vacunada.

“Tindrem prou vacunes, estem començant a vacunar amb Janssen i n’arribaran cinc milions de Pfizer el segon trimestre de l’any. Accelerar el procés de vacunació és prioritari per millorar la incidència de la pandèmia”, va destacar la ministra en una entrevista a La Sexta.

S’hi uneix el certificat digital, en el qual la ministra va afirmar que es treballa perquè sigui comú dins de la Unió Europea i estigui disponible a mitjans de juny a Espanya, a fi de començar a recuperar la mobilitat internacio­nal, que Espanya necessita per reactivar el sector turístic.

Per a la ministra, el final de l’estat d’alarma del 9 de maig és “una bona notícia”, ja que significa “veure la llum al final del túnel”. Segons Maroto, els espanyols ja poden planificar els viatges a Espanya “cap a les seves destinacio­ns vacacional­s o segones residèncie­s”. “Anirem prenent mesures per anar generant confiança en els ciutadans”, va afegir.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El restaurant Udon de l’Illa només ha pogut vendre per emportar
MANÉ ESPINOSA El restaurant Udon de l’Illa només ha pogut vendre per emportar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain