La Vanguardia (Català-1ª edició)

Merkel nega tractes de favor a l’empresa Wirecard

- BERLÍN

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va assegurar ahir que en el seu viatge a la Xina el 2019 no va atorgar cap tracte de favor a Wirecard, l’empresa de transaccio­ns digitals que un any més tard va fer fallida després de protagonit­zar el frau més gran de la història de la borsa alemanya.

Merkel es va defensar en la comissió d’investigac­ió del Bundestag (Cambra Baixa) que estudia l’escàndol de Wirecard i les possibles responsabi­litats polítiques del forat financer de 1.900 milions d’euros. La polèmica neix en aquest cas, segons diferents informacio­ns, del fet que en l’esmentat viatge la cancellera va abordar la possible adquisició per part de Wirecard de la xinesa AllScore Financial. “Que s’abordés la qüestió tenia la seva lògica”, va argumentar la política alemanya, perquè encaixava en el context dels esforços de Berlín per afavorir l’obertura del mercat xinès per a les empreses estrangere­s. No obstant això, va agregar, la qüestió no va ser en absolut el tema principal de les seves reunions amb el president xinès, Xi Jinping.

Merkel va ressaltar que en aquells moments ella desconeixi­a les irregulari­tats comptables que, suposadame­nt des de quatre anys abans, estava cometent la direcció de l’empresa de manera sistemàtic­a. El parlamenta­ri opositor Florian Toncar, del Partit Liberal, va considerar després de la compareixe­nça que la cancellera va ser “políticame­nt descuidada”.

 ?? MÁXIMO GARCÍA DE LA PAZ / EP ?? El president executiu de Telefónica davant el nou logo de la companyia
MÁXIMO GARCÍA DE LA PAZ / EP El president executiu de Telefónica davant el nou logo de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain