La Vanguardia (Català-1ª edició)

Deliciós i relaxat còctel

- MÚSICA

Esteban Linés

Ja aniria sent hora que una proposta tan estimulant com arrelada en l’escena musical en termes qualitatiu­s donés el definitiu pas endavant dins de l’àmbit d’apetències i gustos més generals. Perquè la proposta dels molt desperts i prolífics germans Brewis (han firmat quatre àlbums grans des del 2015) és gratifican­t, ja que exigeix atenció i predisposi­ció. Per a una recompensa que arriba en forma d’una col·lecció de cançons que es balanceja entre aromes que rítmicamen­t i harmònicam­ent fan olor de propostes pretèrites i de la peça de reconforta­nt artesania indie pop.

I d’artesana es pot qualificar la confecció de l’obra, determinad­a en el seu mode de confecció per les restriccio­ns pandèmique­s.

Field Music

FLAT WHITE MOON O sigui, treball domèstic, amb no gaires instrument­s. El producte resultant és intrínseca­ment britànic en el sentit de disposar d’un matalàs sonor format per aquestes propostes pretèrites esmentades abans, ja que porten inevitable­ment a coses dels Sparks o dels XTC, de qui ells es reconeixen admiradors, o dels melòdicame­nt impecables 10cc. Hi ha, això sí, una inclinació (indissimul­ada? inconscien­t?) vocal a l’escola creada per David Byrne, encara que en aquest cas només és una peça més d’un puzle que no cau en el caos ni en la salsa per lligar, sinó en un còctel deliciós que navega entre el gloriós passat sense nostàlgia i l’urgent present. Pop somiador, més relaxat que evocador, i també càlid i reconforta­nt.

Alan Vega

MUTATOR

 ??  ?? POP/ MEMPHIS INDUSTRIES
POP/ MEMPHIS INDUSTRIES
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain