La Vanguardia (Català-1ª edició)

Duran Lleida presidirà una nova acadèmia per “formar líders”

- BARCELONA

Josep Antoni Duran Lleida, exportaveu de CiU al Congrés i exlíder d’Unió Democràtic­a, ha impulsat l’Acadèmia Europea Leadership (AEL) a Barcelona, un centre dedicat a la “formació de líders per afrontar els reptes de futur” i “combatre els postulats populistes”, segons va explicar el mateix Duran a l’agència Efe. La nova acadèmia seguirà el model que ja funciona a Roma i a París, als centres creats a iniciativa de l’ex-primer ministre italià Enrico Letta, ara líder del Partit Demòcrata italià.

“Des que vaig deixar la política, he tingut la voluntat de contribuir a la formació de líders per afrontar els reptes de la nostra societat i fer-ho, a més, amb capacitat per combatre els postulats populistes que cada vegada més s’estenen a dreta i esquerra com un autèntic càncer de la democràcia”, va afirmar l’exlíder democristi­à, que serà el president de l’acadèmia. Per la seva part, Letta presidirà la comissió d’admissió d’alumnes, que disposaran d’un sistema de beques per facilitar-ne l’accés als cursos, en què s’oferirà anualment un “programa de lideratge per a l’Europa del segle XXI”.

Els cursos, destinats a la formació de joves d’entre 21 i 30 anys, inclouran conferènci­es, classes, diàlegs i col·loquis, en què participar­an membres de governs, líders empresaria­ls i figures de prestigi, en camps com la sociologia i la demoscòpia. Seguint el model italià i francès, l’AEL, que preveu que en l’alumnat hi hagi paritat i es garanteixi la diversitat, establirà un marc de relació amb la Scuola Politica de Roma i l’Acadèmia Europea creada a l’Institut Jacques Delors de París.

A més, l’AEL firmarà un conveni amb la Societat Barcelonin­a d’Estudis Econòmics i Socials de la patronal catalana Foment del Treball, que cedirà les aules per impartir l’activitat acadèmica. Com a contrapart­ida, Foment del Treball tindrà dret a proposar un contingent d’alumnes per seguir els cursos i les activitats de l’AEL, que està previst que arrenquin al setembre.

Els cursos no aniran dirigits només a “persones del món de les ciències polítiques o jurídiques, sinó també a joves del món de la biologia, de les matemàtiqu­es, de la física o de l’art”, va aclarir Duran, que va advertir que “no es tracta de formar només líders polítics, sinó d’ajudar a generar lideratges econòmics, socials i polítics”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain