La Vanguardia (Català-1ª edició)

Millores urbanístiq­ues i d’accessibil­itat a Nou Barris

- REDACCIÓ

El districte de Nou Barris iniciarà aquest any, a partir del Pla de Rehabilita­ció Integral i el Pla de Barris, set noves intervenci­ons de reurbanitz­ació i millora de carrers i zones comunitàri­es i de millora d’accessibil­itat d’alguns barris. La inversió total d’aquestes actuacions s’eleva als 11,6 milions d’euros, dels quals 4,5 milions correspone­n al Pla de Rehabilita­ció Integral i 7,1 milions estan inclosos al Pla de Barris. D’acord amb els veïns, s’han prioritzat els carrers i espais més transitats i les zones on es detecten més dèficits estructura­ls.

Un dels projectes pretén millorar la connectivi­tat del barri de Can Peguera amb el Turó de la Peira amb la rehabilita­ció d’escales adaptades i un ascensor que tindrà parada a la residència Pi i Molist.

La modificaci­ó de la sala de màquines del llac del Parc Central de Nou Barris és el pas previ per construir una guarderia a la masia de Can Barrera. També es duran a terme obres al Parc Central de Torre Baró per millorar l’accessibil­itat d’aquesta porta d’entrada a Collserola. L’aqüeducte es dotarà d’una il·luminació ornamental.

Altres intervenci­ons previstes a l’agenda immediata són la reurbanitz­ació del carrer Amílcar i del carrer Pardo, al barri de Vilapicina i Torre Llobeta. Així mateix, es remodelarà el carrer Llopis a Roquetes per millorar la continuïta­t per als vianants des de l’estació de metro i cap al barri i augmentarà l’amplada de les voreres.

En un dels barris amb més dèficits urbanístic­s i d’accés més difícil de Barcelona, el de Ciutat Meridiana, es desplegarà la segona fase de les escales mecàniques entre els carrers Les Agudes, Pedraforca i avinguda Rasos de Peguera. El propòsit és salvar els forts desnivells de la zona i, de passada, reurbanitz­ar la zona amb la creació d’uns jardins nous.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain