La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continuen els ruixats i el fang

-

Ahir ja els vam presentar a Lola, la borrasca situada a l’oest de Portugal que està sent l’encarregad­a d’alterar el temps a tota la península Ibèrica. Per avui ens té preparada una nova dosi de ruixats, tempestes ... i fang. I és que, pel fet d’estar situada a l’oest de la Península, Lola ens envia vents del sud en altura que arrenquen el seu recorregut des del Sàhara i venen carregats de partícules de sorra en suspensió, com si es tractés de cacau en pols i ens volgués convidar a prendre un batut de xocolata. Feia més de dos mesos que no ens visitava una borrasca amb nom propi, veurem quan arribarà la següent, que portarà per nom Mathieu. Mentrestan­t, seguirem amb un temps inestable i dinàmic.

CATALUNYA

Núvols abundants i precipitac­ions de fang que aniran circulant de sud a nord afectant qualsevol punt del territori, amb alguns ruixats de certa intensitat i algun fenomen tempestuós, especialme­nt durant la primera meitat del dia. A la tarda podrien aparèixer algunes clarianes por l’oest i pel sud. El vent de component est o nord-est es reforçarà i bufarà amb alguns cops moderats a la meitat oriental, per sobre els 50 km/h, mentre que la temperatur­a baixarà i l’ambient serà més fresc en general. Tant demà com durant les properes jornades seguirem parlant d’un temps inestable i dinàmic, amb xàfecs gairebé cada dia fins que acabi la setmana.

ESPANYA I EUROPA

Xàfecs al sud de França, al nord d’Itàlia i a les costes del Mar Adriàtic. Ruixats de tarda a l’est del continent i pas d’un front amb precipitac­ions pel nord de la Gran Bretanya. A Espanya, inestabili­tat acusada i precipitac­ions que poden afectar qualsevol punt, acompanyad­es de tempesta i fang, sent més intenses al matí a la meitat est i persistent­s a l’oest d’Andalusia durant tota la jornada. A la tarda hi haurà ruixats en molts punts de muntanya de l’interior. Ambient més fresc a la meitat nord. Seguirem amb temps insegur i ruixats ben bé fins divendres.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain