La Vanguardia (Català-1ª edició)

Naufragi matalasser

L’Athletic sorprèn l’Atlètic i els de Simeone es compliquen el títol

- CARLOS NOVO

L’Atlètic hi va tornar i va sortir derrotat de San Mamés, on va merèixer almenys l’empat perquè va ser molt superior al segon temps després d’un primer decebedor. Tot i això, quan podia anar a buscar la victòria va encaixar un gol d’Iñigo Martínez al minut 85 per al qual no va trobar resposta.

L’equip blanc-i-vermell ja havia donat abans senyals preocupant­s. Les seves últimes dues victòries en el Metropolit­ano contra rivals còmodes, l’Eibar i l’Osca, es van revelar com un miratge i així que es va aixecar la carretera l’equip de Simeone va descarrila­r i ja ha dilapidat gairebé tota la seva renda. Amb un partit més, avantatja el Barcelona només en dos punts. Si els blaugrana guanyen dijous el Granada al Camp Nou en el partit pendent es posaran líders.

A San Mamés es va disputar un partit marcat per les absències. A l’Atlètic, Simeone va recuperar per a la convocatòr­ia Suárez, Lemar i João Félix, però els va tenir tots tres a la banqueta d’inici. Marcelino va treure també un equip de circumstàn­cies, amb Muniain lesionat i col·locant a la suplència habituals titulars, com Raúl García o Iñaki Williams.

A l’Atlètic no se li dona gaire bé San Mamés, on no havia guanyat les seves últimes tres visites i malgrat que els lleons estaven en hores baixes (sense victòries els últims cinc partits i amb doloroses derrotes a les dues finals de la Copa), aviat es va veure que l’Athletic sortia més posat.

El primer gol va arribar molt d’hora. L’Athletic acostuma a entrar el partit a tota pastilla i l’Atlètic no li va oposar la resistènci­a que calia. Era el minut 8 quan Capa va avançar per la seva banda i va posar una centrada que va tocar Felipe i li va arribar lliure a Berenguer perquè cabotegés a la xarxa superant Oblak. L’equip de Simeone va semblar molt tocat. Durant bastants minuts va estar sacsejat per l’Athletic, tot vertigen.

A prop ja de la mitja hora l’Atlètic va fer presència al partit en una passada de Saúl a Correa. L’argentí, un dels homes més en forma dels de Simeone, es va capgirar en un gran maniobra, però va definir malament. A partir d’allà l’Atlètic va equilibrar el joc, encara que l’Athletic tirava contres perilloses. A prop del descans els de Marcelino van tenir una mala notícia, la lesió d’Ander Capa, que es va fer mal al genoll en caure-li a sobre Dani García.

La segona part va començar amb Lekue al lloc de Capa en els lleons. L’Atlètic, sense canvis a l’onze, va tenir una cara molt diferent a la de la primera part. La seva agressivit­at va posar l’Athletic a la seva àrea i les ocasions van arribar molt aviat, les tres primeres en rematades de Marcos Llorente, Corretja i Carrasco, que no van trobar porta per molt poc.

En ple aclaparame­nt els locals van poder marcar el segon en una contra de llibre portada per Morcillo, que va centrar per a Sancet i la rematada d’aquest li va sortir alta.

No va esperar més Simeone, que va posar al partit tot el que tenia a la banqueta amb un triple canvi: Luis Suárez, Lemar i João Félix per Trippier, Saúl i Herrera, el que obligava Llorente a situar-se de carriler pel lateral dret.

João Félix es va emportar una tremenda morrada de Vencedor tot just entrar en acció, tot un avís que a Bilbao ningú no va amb miraments. De seguida Simeone va tornar a moure l’arbre, aquesta vegada amb un dels seus típics canvis tàctics. Va treure al seu davanter més inspirat, Correa, per Torreira, tot això per frenar les possibles contres de l’Athletic, que trobava molt espai per córrer.

Tant va estrènyer l’Atlètic que per fi va aconseguir l’empat al minut 77 en un córner que va botar Carrasco i va cabotejar Savic, superant Unai Simón, que va sortir en fals.

Quedaven quinze minuts per guanyar el partit però l’Atlètic va perdre una mica d’impuls. L’Athletic si alguna cosa té és fe. I ho va demostrar una altra vegada. En un córner al 85 va trobar el 2-1 en un cop de cap d’Iñigo Martínez. Tot un drama per a l’Atlètic. Ja no té xarxa de cap mena.

Luis Suárez, João Félix i Lemar van entrar per jugar l’última mitja hora

L’Atlètic va encaixar el gol de la derrota en un córner mal defensat al minut 85

?? VINCENT WEST / REUTERS ?? L’Athletic es va imposar amb aquesta poderosa rematada de cap del central Iñigo Martínez
VINCENT WEST / REUTERS L’Athletic es va imposar amb aquesta poderosa rematada de cap del central Iñigo Martínez