La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gran empat, pèssim arbitratge

El Barça, perjudicat en tres jugades decisives, torna de París amb un resultat valuós

- FUTBOL ANADA DE LES SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS LEAGUE

primer. Jenni Hermoso va necessitar només 13 minuts per avançar-se al marcador, després d’una assistènci­a exquisida d’Aitana Bonmatí, i sumar la seva sisena diana a Europa aquest curs per situar-se com a màxima golejadora de la competició. Un gol que podria ser decisiu en l’eliminatòr­ia que es completarà a l’estadi Johan Cruyff d’aquí una setmana.

Malgrat el lleuger avantatge, les forces entre els dos equips estaven molt igualades i sobre el terreny de joc van desplegar una preciosa lluita amb alternativ­es als dos costats. El PSG intentava tallar el joc del Barça amb faltes constants que no eren castigades i, fruit d’un error arbitral arribaria, en el minut 21, el gol de l’empat. Cook va rematar al fons de la xarxa un córner que no s’hauria d’haver concedit, ja que la pilota va tocar en una jugadora francesa després d’impactar Pereira.

Amb l’empat, els dos equips van continuar buscant la porteria amb insistènci­a. Marta Torrejón va salvar el Barça traient una pilota sobre la línia de gol i Endler va evitar un nou gol de Jenni Hermoso, que va rematar a boca de canó davant la meta de la xilena, determinan­t també en el córner posterior per mantenir l’empat.

El gol del PSG va partir d’un córner inexistent i l’àrbitra va passar per alt fins a dos clars penals

La diana de Jenni Hermoso val un imperi i acosta l’anhelada final per a les blaugrana

Dos errors consecutiu­s del Barça van propiciar dos perillosos contraatac­s de Marie-Antoinette Katoto, que a punt van estar de sortir-los molt cars a les de Lluís Cortés, però Sandra Paños, a la primera acció, i Mapi León, en la segona, van evitar el gol. La central aragonesa seria objecte d’un clar penal a l’última acció de la primera part, però l’àrbitra txeca no va voler veure res i va assenyalar el descans.

La segona part va ser semblant, un duel atractiu i igualat, acompanyat d’una actuació arbitral més que qüestionab­le. El minut 60, la col·legiada va perdonar un penal al PSG per unes clamoroses mans d’Irene Paredes. Abans, Alexia Putellas hauria pogut marcar de falta directa, però Endler ho va evitar rebutjant, amb dificultat­s, la pilota. També va tenir l’oportunita­t el PSG a través de Geyoro, però la va salvar Paños.

Lluís Cortés va moure la banqueta en el tram final amb l’entrada de futboliste­s com Mariona i Oshoala, per donar velocitat i frescor al seu joc, buscant un gol que deixés l’eliminatòr­ia més decidida per al partit de tornada, però sense fortuna.

 ?? CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS ?? Jennifer Hermoso, autora del gol del Barcelona a París, protesta davant la col·legiada Olga Zadinovà
PSG - Barça Bayern - Chelsea
Tornada
Barça - PSG Chelsea - Bayern
CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS Jennifer Hermoso, autora del gol del Barcelona a París, protesta davant la col·legiada Olga Zadinovà PSG - Barça Bayern - Chelsea Tornada Barça - PSG Chelsea - Bayern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain