La Vanguardia (Català-1ª edició)

Crèdit Andorrà se suma als Principis de Banca Responsabl­e

LA PRINCIPAL ENTITAT DEL PAÍS S’UNEIX A L’AVANTGUARD­A DE BANCS SOSTENIBLE­S AGRUPATS SOTA LA INICIATIVA FINANCERA DE L’ONU PER AL MEDI AMBIENT

- REDACCIÓ

Crèdit Andorrà s’ha convertit en un dels bancs membres del selecte club d’entitats financeres de les Nacions Unides, i únic banc andorrà, agrupat sota el capítol de Principis de Banca Responsabl­e de l’organisme internacio­nal, que uneix entitats bancàries sostenible­s de tot el món en el context de la Iniciativa Financera del programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI). L’objectiu d’aquesta associació és vetllar per la responsabi­litat de les entitats financeres a l’hora de lluitar per un futur sostenible i aconseguir que el sector bancari estigui en sintonia amb els Objectius de Desenvolup­ament Sostenible de les Nacions Unides i l’Acord de París 2015 sobre el clima.

L’ingrés del primer banc andorrà en aquest grup de banca sostenible sota el paraigua de Nacions Unides li permetrà incorporar la sostenibil­itat en totes les seves àrees de negoci, així com en l’anàlisi de la capacitat del banc per contribuir a una societat més sostenible. Un altre dels objectius que estableix la mesura és posicionar el banc perquè aprofiti millor les opcions de negoci derivades de la seva presència en l’economia del desenvolup­ament sostenible.

La sostenibil­itat ja és un eix fonamental en l’estratègia de negoci i de gestió de Crèdit Andorrà. L’ingrés en els Principis de Banca Responsabl­e li permet avançar en aquesta línia com ningú ha fet al principat, i aquesta premissa la ratifica amb diversos compromiso­s amb organismes internacio­nals. De fet, ja des del 1998 col·labora amb la Iniciativa Financera del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient, i el 2006 Crèdit Andorrà va ser la primera entitat financera del país a adherir-se al Pacte Mundial de Nacions Unides i a adoptar l’Agenda 2030 per tractar d’aconseguir els objectius de desenvolup­ament sostenible, coneguts com a ODS.

La Responsabi­litat Social Corporativ­a (RSC) també ha estat fonamental per a l’entitat, la qual cosa li ha permès adoptar un paper de lideratge en la matèria. Gràcies a això, l’impuls de la sostenibil­itat en la gestió de Crèdit Andorrà ha permès que aquesta s’hagi convertit en un element transversa­l.

En l’actualitat, 220 bancs de tot el món estan acollits als Principis de Banca Responsabl­e de Nacions Unides, amb la finalitat que el sector bancari pressioni per accelerar la posada en marxa de polítiques sostenible­s.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain