La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado torna a la gestió per frenar la polaritzac­ió que busca Vox

- CARMEN DEL RIEGO

El president del PP, Pablo Casado, va intentar ahir sostreure’s de la polaritzac­ió en què està sumida la campanya madrilenya després de l’incident de Vox a la cadena Ser i tornar a la gestió, la d’Isabel Díaz Ayuso en la pandèmia o la que es pressuposa als governs dirigits pels populars en matèria sobretot econòmica.

Els fons europeus de reconstruc­ció, el pla dels quals, amb tota probabilit­at, aprovarà avui el Consell de Ministres, és l’element de gestió on s’agafa Pablo Casado per donar exemple de les qüestions que serien prioritàri­es en un govern del PP. Per fer-ho es va envoltar d’una exministra de José María Aznar, Elvira Rodríguez; d’un comissari europeu, Miguel Arias Cañete, i del vicepresid­ent de la CEOE, Íñigo Fernández de Mesa.

Amb aquest aval, i tocant com de passada el debat sobre les amenaces a polítics, i deixant constància del seu enuig perquè situïn el PP en l’entorn nazi, o com a organitzac­ió criminal, el president del PP es va dedicar a subratllar les diferèncie­s que hi hauria amb aquests fons si governés el PP, o si governa Pedro Sánchez. Casado fins i tot va anunciar que portarà els plans al Tribunal Constituci­onal si el Govern espanyol insisteix a passar “el corró” i no pacta una autoritat independen­t “que eviti el clientelis­me i la corrupció”.

Pablo Casado defensa que els fons es facin servir per “augmentar la competitiv­itat, crear ocupació a mitjà i llarg termini –no com el Pla E–, abaixar impostos, aprofundir en la flexibilit­at laboral i aplicar un pla de xoc de liberalitz­ació d’unitat de mercat” que el PP proposa des del començamen­t de la pandèmia.

El president del PP va criticar que l’única reforma a la qual “el Govern central sí que ha posat lletra” sigui “la pujada massiva d’impostos” i va recordar que Espanya “ha patit una caiguda estrepitos­a del PIB”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain