La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Parlament reprèn els controls al Govern quatre mesos després

- JULIO HURTADO

La Mesa del Parlament de Catalunya va fixar ahir per dijous vinent, dia 29 d’abril, el primer ple dins de l’hemicicle des de l’esclat de la pandèmia, fa més d’un any, i la primera sessió de control al Govern en funcions des del 16 de desembre.

El primer punt de l’ordre del dia serà la substituci­ó de Jaume Alonso-Cuevillas com a secretari segon de la Mesa. Aurora Madaula,

elegida a les llistes de Junts, com l’advocat de Carles Puigdemont, assumirà el relleu, tret de sorpreses.

Després s’iniciarà una sessió de control en què els consellers del Govern respondran a les preguntes de l’oposició i el vicepresid­ent se sotmetrà a l’escrutini de la Cambra contestant les qüestions que li facin, a raó d’una per grup parlamenta­ri.

El ple, que tornarà a l’hemicicle al cap d’un any de sessions amb aforament reduït o celebrades a l’auditori –com la constituci­ó de la nova legislatur­a i el primer intent del candidat d’ERC de ser investit president–, també designarà, si així ho decideix avui la Mesa ampliada, els diputats intervento­rs per al període pressupost­ari del 2021.

A més, el Síndic Major de Comptes sotmetrà al debat i la votació dels parlamenta­ris els comptes de la Generalita­t correspone­nts als exercicis del 2016 i el 2017. I el Síndic de Greuges presentarà l’informe relatiu al 2019, l’elaboració del qual es va veure afectada per la crisi sanitària.

Finalment, es votaran les sol·licituds de compareixe­nça d’Aragonès, que, si s’aproven, totalment o parcialmen­t, obriran un termini d’un mes perquè el vicepresid­ent respongui davant el legislatiu. Els socialiste­s volen que Aragonès comparegui per informar de la situació econòmica, sanitària i social i també que expliqui a què es destinaran els fons europeus de recuperaci­ó. Ciutadans sol·licita informació de les actuacions del Govern en funcions i el PP demana debatre sobre la gestió de l’estat d’alarma.

El ple elegirà Madaula com a secretària segona de la Mesa en substituci­ó de Cuevillas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain