La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pamplona suspèn un altre any els Sanfermine­s

- ANDER GOYOAGA Bilbao

Després d’uns quants mesos exhaurint els terminis i també després de diferents polèmiques amb el Govern de Navarra, l’Ajuntament de Pamplona va prendre la decisió que tothom esperava: ahir va anunciar la suspensió definitiva dels Sanfermine­s per segon any consecutiu. La situació epidemiolò­gica i les previsions del calendari del procés de vacunació han acabat d’inclinar la balança i posen fi a totes les especulaci­ons de mantenir les festes. Tot i això, l’Ajuntament ha anunciat un ampli programa cultural que durarà tot l’estiu.

L’alcalde de Pamplona, Enrique Maya, va comunicar ahir al migdia la suspensió d’aquestes festes de projecció internacio­nal, poc després d’haver convocat la Junta de Portaveus del Consistori. La notícia es veia venir des de fa setmanes, si bé l’Ajuntament havia volgut exhaurir els terminis amb l’esperança que el procés de vacunació pogués obrir la porta a una celebració de les festes mesurada i amb algunes restriccio­ns.

La posició de l’Ajuntament xocava des de fa mesos amb la del Govern de Navarra, partidari de posar fi a les especulaci­ons i suspendre definitiva­ment les festes. Ahir,

L’alcalde de la ciutat va anunciar un ambiciós programa cultural des del juny fins al setembre

tot i això, Enrique Maya va enterrar la possibilit­at de celebrar uns Sanfermine­s descafeïna­ts, malgrat que va anunciar una important programaci­ó cultural que arrencarà al juny i conclourà al setembre.

“Volem que Pamplona sigui una ciutat molt viva i que hi hagi activitats durant l’estiu. Hi haurà un programa cultural des del juny fins al setembre, i tindrem molta cura perquè no suposi un efecte crida”, va indicar l’alcalde. Segons va explicar, es destinaran 1,3 milions d’euros per a esdevenime­nts culturals” i un milió d’euros més “a activitats municipals i reserves”.

La suspensió dels Sanfermine­s i altres festes majors com les de Sant Joan de Ciutadella a Menorca fa presagiar un munt de suspension­s, almenys pel que fa a les celebracio­ns previstes per a la primera part de l’estiu.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Clients al restaurant Cal Ros de Girona aquest cap de setmana
PERE DURAN / NORD MEDIA Clients al restaurant Cal Ros de Girona aquest cap de setmana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain