La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sitges apressa el Govern a posar data a l’assaig sobre l’oci nocturn

- JUAN MANUEL GARCÍA

Els empresaris de l’oci nocturn volen reobrir els locals abans de l’estiu, malgrat que sigui amb un assaig. Un dels projectes que estan en marxa des d’abans de Setmana Santa consisteix a obrir una nit de dissabte els bars musicals del carrer Primer de Maig de Sitges (conegut popularmen­t com el carrer del Pecat) per fer una prova pilot amb 450 persones.

El Procicat va avalar la proposta en una reunió mantinguda la setmana passada, però va posar com a condició que sigui un assaig clínic que aporti una base científica i dades sanitàries que permetin prendre decisions sobre la velocitat de desescalad­a del sector, un dels més castigats per les restriccio­ns de la pandèmia. El model és el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi o el projecte Obrir Girona.

Els impulsors de l’experiment –el Gremi d’Hostaleria de Sitges i l’Ajuntament de la localitat, amb el suport de la Pimec i la Fecalon (Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn)– apressen el Govern a decidir aquesta setmana el protocol i posar una data. “És urgent ferho com més aviat millor. El nostre sector va ser el primer a tancar i serà l’últim a obrir”, lamenta Damià Orts, president de l’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat. Els promotors aposten per l’1 o el 8 de maig, abans que s’acabi l’estat d’alarma i es modifiquin els horaris del toc de queda. “És el més convenient des del punt de vista logístic i de seguretat. El carrer és estret i es podria tallar per tots dos costats, de manera que només hi transitess­in els participan­ts en la prova, que hauran de portar una mascareta

FFP2 posada dins dels locals, excepte quan mengin o beguin. L’horari seria entre les 22.30 h i les 2.30 h”, expliquen des del gremi.

També serà obligatori fer-se un test d’antígens les hores prèvies a l’assaig. La proposta inicial era fer aquestes proves en envelats muntats per la Pimec, però Salut vol canalitzar l’assaig a través de l’atenció primària. No serà una convocatòr­ia oberta, sinó que hi haurà un triatge entre persones properes a les entitats col·laboradore­s.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va explicar ahir que la novetat de l’estudi és que es faria en un espai semiobert (el carrer i l’interior dels locals) i que podria servir com a model per a tot el territori, ja que aquest tipus de llocs de lleure són els més freqüentat­s les nits d’estiu. “Hi ha una gran necessitat de recuperar l’oci nocturn, per la salut de la gent i per evitar efectes col·laterals com els botellots a les platges o les festes en domicilis”.

La proposta és obrir cinc bars del carrer del Pecat per a 450 persones entre les 22.30 h i les 2.30 h

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain