La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detinguts dos joves de la batalla campal a la Part Alta de Tarragona

- ESTEVE GIRALT Tarragona

Els Mossos d’Esquadra van informar ahir de la detenció divendres de dos dels joves que van participar el diumenge 18 d’abril en una batalla campal a la Part Alta de Tarragona. La baralla, als carrers del centre històric, a plena llum del dia i amb l’ús de ganivets, bastons i pedres, ha incrementa­t la sensació d’insegureta­t entre els veïns. Els detinguts són dos nois de 19 i 20 anys, de nacionalit­at marroquina, arrestats com a presumptes autors dels delictes d’amenaces i lesions lleus.

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigac­ió immediatam­ent després de la batalla campal entre les dues bandes. Tot i que els cossos policials van ser alertats el mateix diumenge 18 d’abril pels veïns de la baralla multitudin­ària, fins ara no hi havia hagut cap detenció. “Quan van arribar al lloc, la baralla s’havia dissolt i els dos grups se n’havien anat”, van explicar ahir els Mossos.

La investigac­ió ha permès identifica­r alguns joves de la dotzena que van estar implicats en la baralla, incloent-hi els principals responsabl­es de l’enfrontame­nt entre les dues bandes. Els Mossos van poder recuperar un parell dels objectes utilitzats en l’atac. Malgrat la detenció de dos dels responsabl­es de la baralla, amb la plaça de la Font, al costat de l’Ajuntament, i diversos carrers pròxims com a escenari, la investigac­ió continua oberta.

Els dos detinguts, amb una trentena d’antecedent­s policials, van passar a disposició judicial dissabte. El jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona ha deixat els dos arrestats en llibertat amb càrrecs.

No és la primera baralla als carrers

La baralla de carrer, amb bastons i ganivets, ha reforçat la sensació d’insegureta­t de part dels veïns

de la Part Alta que genera intranquil·litat. Dues setmanes enrere hi va haver una altra batalla campal entre dos grups de joves. La sensació d’insegureta­t va començar a créixer fa més d’un any al centre històric per la presència d’ocupes violents. Fins i tot un policia local fora de servei va ser agredit per dos dels ocupes l’estiu del 2020 en ple carrer, amb bastons i ganivets, després d’impedir un robatori violent. L’actuació coordinada dels Mossos i la Guàrdia Urbana va servir per desallotja­r els ocupes violents a la tardor i per guanyar tranquil·litat. Fonts veïnals alerten que la insegureta­t torna a créixer a la Part Alta, i posen com a exemple les dues últimes batalles campals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain