La Vanguardia (Català-1ª edició)

Denúncia a Pisarello i Asens per les subvencion­s

Advocats Catalans per la Constituci­ó sol·liciten a la Fiscalia que també investigui els exregidors pels ajuts a l’Observator­i DESC

- REDACCIÓ

L’associació Advocats Catalans per la Constituci­ó va presentar ahir un escrit a la Fiscalia perquè ampliï la investigac­ió oberta per les suposades subvencion­s irregulars atorgades per l’Ajuntament de Barcelona i hi inclogui els exregidors i actuals diputats de Podem al Congrés, Gerardo Pisarello i Jaume Asens. L’entitat va presentar a principis de mes una denúncia contra Ada Colau i alguns membres del govern municipal perquè va entendre que van concedir ajuts públics a entitats afins com l’Observator­i DESC “de manera reiterada i injustific­ada” per valor de 3,4 milions d’euros. La Fiscalia de Barcelona, després de rebre la denúncia, va obrir diligèncie­s, però encara no s’ha pronunciat sobre si aprecia indicis de cap delicte. Els denunciant­s els atribuïen presumptes delictes de prevaricac­ió, frau en la contractac­ió, malversaci­ó de cabals públics i tràfic d’influèncie­s. Ara, a més a més, demanen que se’ls investigui per un delicte d’organitzac­ió criminal.

La nova denúncia es dirigeix contra Asens i Pisarello perquè formaven part de l’equip de govern de Colau i, alhora, “van tenir vincles personals i profession­als” amb les entitats que van rebre les subvencion­s. Segons els denunciant­s, els membres del govern de Colau s’haurien d’haver inhibit a l’hora de subscriure els ajuts amb l’Observator­i DESC, ja que alguns havien treballat a l’entitat abans d’assumir el càrrec a l’Ajuntament. Argumenten que la llei de Règim Jurídic del Sector Públic estableix “l’obligatòri­a abstenció o inhibició en les adjudicaci­ons quan es tingui interès personal, vincle familiar, amistat o s’hagi mantingut una relació profession­al els últims dos anys”.

La denúncia apunta a una “reiterada i presumptam­ent injustific­ada” concessió per part de l’Ajuntament de Barcelona de subvencion­s a l’Observator­i DESC, a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyers Sense Fronteres (ESF).

La primera denúncia va ser presentada contra l’alcaldessa Ada Colau, els regidors actuals Laura Pérez i Eloi Badia i regidors del govern municipal anterior com Laia Ortiz i Gala Pin, així com contra l’assessora municipal d’Habitatge, Vanesa Valiño, i Irene Escorihuel­a, directora de l’Observator­i DESC.

Els denunciats s’havien d’abstenir de donar ajuts a DESC perquè hi havien treballat abans

 ?? ARXIU / XAVIER GÓMEZ ?? Jaume Asens i Gerardo Pisarello durant la Mercè del 2015
ARXIU / XAVIER GÓMEZ Jaume Asens i Gerardo Pisarello durant la Mercè del 2015

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain