La Vanguardia (Català-1ª edició)

Torna el Temps de Flors amb límit d’aforament

En aquesta edició hi haurà 90 projectes florals repartits entre 83 espais de nou barris de Girona, tots a l’aire lliure

- SÍLVIA OLLER Girona

L’exposició floral Temps de Flors, un dels esdevenime­nts més multitudin­aris de Girona, torna entre el 8 i el 16 de maig reformulad­a després d’un any d’absència obligada per la pandèmia. Tornarà amb 90 muntatges, la meitat que el 2019, tots a l’aire lliure i amb una sèrie de mesures que han de garantir la seguretat i la salut dels visitants. Hi haurà control d’accés a les quatre entrades i sortides del Barri Vell, que tindrà un aforament màxim de 10.000 persones, i carrers de sentit únic com la Força. També s’ampliarà el certamen a nou barris de la ciutat per diversific­ar el recorregut i evitar aglomeraci­ons al Barri Vell, el punt neuràlgic de l’exposició.

En total en aquesta 65a edició es decoraran 83 espais de la ciutat entre parcs, jardins, carrers, places, zones verdes o façanes d’edificis.

Cauen del recorregut alguns patis i interiors d’esglésies i d’edificis com ara els Banys Àrabs (només estarà decorada la façana), però es conserven altres punts emblemàtic­s com la imponent escalinata de la catedral, que aquest any serà engalanada per l’Associació d’Amics de les Flors; les escales de Sant Martí; els jardins dels Alemanys i de la Francesa, o la plaça dels Jurats.

El Consistori senyalitza­rà quatre rutes entre el Barri Vell, l’Eixample i els barris de Santa Eugènia, Sant

Narcís i Fontajau per esponjar els visitants.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assenyalar ahir que serà una edició “cent per cent segura”, i va destacar el paper del Temps de Flors com a element de reactivaci­ó econòmica de la ciutat. L’edició d’enguany serà un homenatge al poeta i activista cultural Josep Tarrés, mort fa una setmana. El seu paper va ser “clau en el naixement del certamen i en el seu èxit”, segons va recordar Madrenas.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA / ARXIU ?? La catedral és un dels punts que concentren més mirades
PERE DURAN / NORD MEDIA / ARXIU La catedral és un dels punts que concentren més mirades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain