La Vanguardia (Català-1ª edició)

El regne dels Cambridge

El príncep Guillem i Kate Middleton celebren el desè aniversari de casament convertits en l’esperança blanca de la monarquia britànica

- 2 1

MARIÁNGEL ALCÁZAR Barcelona

Guillem (38) i Caterina (39), ducs de Cambridge, celebren demà el desè aniversari de casament. El 29 d’abril del 2011 Londres va ser l’escenari d’un enllaç reial que va renovar la devoció per la monarquia britànica. Aquesta dècada Kate Middleton, filla d’uns empresaris anglesos d’èxit però sense gota de sang reial, ha demostrat que les princeses també es fan.

El fill gran de Carles i Diana i la jove Catherine, que en el moment del casament tenien 28 i 29 anys, respectiva­ment, s’havien conegut deu anys abans, quan començaven els estudis a la Universita­t de Saint Andrews, a Edimburg. Les males llengües asseguren que els Middleton havien enviat la seva filla gran a aquest centre docent perquè entrés al cercle de l’hereu al tron britànic. Si hagués estat així, Kate va fer el mateix que altres joves de la seva edat, però va ser l’única que va passar d’amiga a xicota.

El camí no va ser fàcil, i només tres anys abans del casament la parella es va separar. Kate Middleton va saber aguantar el tipus, i al final va ser la seva perseveran­ça el que va dissipar els dubtes que, al marge de ser l’escollida de Guillem, també era una bona opció com a futura reina d’Anglaterra. El 2008 la parella es va reconcilia­r i va començar a planificar, a poc a poc, el casament.

Caterina no ha decebut. Integrada a la família Windsor, ha sabut donar un aire nou sense plantejar revolucion­s. Trepitja ferma i segura el seu camí al tron i, alhora, amb el seu marit, defensa la imatge d’un nucli familiar compacte i sense pretension­s. Els seus tres fills, Jordi, de gairebé 8 anys; Carlota, a punt de fer-ne 6, i Lluís, de 3 acabats de fer, creixen en un ambient semblant a l’ambient en què van viure la reina Elisabet i la princesa Margarida quan el seu pare, el duc de York, era el segon en l’ordre successori però només l’abdicació del seu germà el va situar al tron. La diferència és que, malgrat que encara li falten molts anys per arribar al tron, Jordi ja té assignat el seu destí. Per això el nen, amb només 3 anys, va protagonit­zar una de

 ?? KIRSTY WIGGLESWOR­TH / GTRES ??
KIRSTY WIGGLESWOR­TH / GTRES
 ?? CHRIS JACKSON / AP ??
CHRIS JACKSON / AP
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain