La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Tabús’ torna demà a TV3 per donar visibilita­t a nous col·lectius

Persones que han tingut alguna addicció obren la segona temporada

- REDACCIÓ

Tabús, el programa conduït per l’actor David Verdaguer que dona visibilita­t a col·lectius que normalment han de conviure amb molts tabús, torna demà a TV3 amb una segona temporada. Persones que han conviscut amb una addició, treballado­rs de la indústria pornogràfi­ca, dones que no han pogut complir el desig de ser mares, antisistem­a, persones amb una bellesa no normativa, persones amb altes capacitats i persones que estimen sense seguir els estàndards de la societat i la gent gran són els col·lectius protagonis­tes d’aquesta temporada.

A cada capítol el conductor convida persones d’un mateix col·lectiu a una casa de vacances a l’Alt Empordà per conviurehi durant una setmana. Al llarg d’aquests dies de convivènci­a aprofiten per coneixe’s a fons i xerrar dels tabús que acompanyen el seu col·lectiu i sobre com se senten tractats per la societat. Setmanes després els protagonis­tes es retroben a la sala La Paloma de Barcelona, on David Verdaguer interpreta un monòleg en clau humorístic­a sobre els tabús de cada grup davant un públic format per altres persones del col·lectiu i els seus familiars i amics.

Adaptació d’un format original belga i produït per TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio), la primera temporada de Tabús va ser un dels programes de més èxit de la cadena, amb una audiència mitjana de 467.000 espectador­s i líder destacat de la seva franja cada setmana. A més, va guanyar el premi Iris del jurat atorgat per l’Acadèmia de la Televisió, i el premi al Millor Format d’Entretenim­ent concedit pel Zoom Festival.

En el primer programa David Verdaguer conviurà amb quatre persones que han tingut alguna addicció: en Ramon, que va començar a consumir drogues a l’institut i, després de vint anys de consum, ha aconseguit capgirar la seva vida; la Cinta, una alcohòlica rehabilita­da que fa catorze anys que no beu però que sap que pot recaure; en Toni, una politoxicò­man que ha tingut addicció a l’alcohol, les drogues, el sexe i els videojocs, però ara ajuda persones que passen per la seva situació, i en David, un ludòpata rehabilita­t que es va enganxar a les apostes esportives fa deu anys i encara n’està pagant les conseqüènc­ies.

 ?? CCMA ?? David Verdaguer (centre) i els quatre protagonis­tes del primer programa
CCMA David Verdaguer (centre) i els quatre protagonis­tes del primer programa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain