La Vanguardia (Català-1ª edició)

El dinamisme no s’allunya

-

Aquest any 2021 podem dir que està sent molt entretingu­t a causa del ball de masses d’aire que van aportant canvis de temps. Si ens centrem al Mediterran­i, es poden observar grans irregulari­tats en els últims 4 mesos. Fent un viatge de nord a sud es veu com Barcelona registra de 70 a 90 litres, València 150 litres, Murcia 180 litres o Almería 155 litres. Són dades que sorprenen, amb estadístiq­ues que s’han trencat i on habitualme­nt plou més, que és a Barcelona, aquest 2021 va en la cua. Encara queda molt any i pot canviar la dinàmica, però com ja saben, el Mediterran­i és impredicti­ble. El moviment atmosfèric no s’allunya i seguirem amb ruixats a molts punts.

CATALUNYA

La inestabili­tat continuarà sent la protagonis­ta amb borrasques que no s’allunyen i que mantindran un temps insegur, canviant i primaveral. Aquest dimarts es seguirà la nuvolosita­t densa, amb algunes pluges al terç nord i a la tarda ruixats a l’interior, alguns d’ells moderat. Aquesta atmosfera regirada no voldrà donar una treva ni demà ni molt probableme­nt en pròxims dies. Per tant, no oblidi el paraigua, sobretot a punts de l’interior, ja que a la costa costarà més que arribi a ploure. Temperatur­es agradables, de moment sense calors intenses a curt i mitjà termini.

ESPANYA I EUROPA

Anticicló a Islàndia i dorsal al sud d’Itàlia i Grècia. A la resta d’Europa les pressions seran inferiors a 1013 hectopasca­ls, que és la pressió atmosfèric­a mitjana, i que separa els anticiclon­s de les pertorbaci­ons. En aquest sentit s’esperen ruixats al nord del continent, Illes Britànique­s, Europa de l’est i punts del Mediterran­i. Poques complicaci­ons a Centreeuro­pa amb moltes més estones de sol. A Espanya continuarà la inestabili­tat, amb ruixats i tempestes a pràcticame­nt qualsevol punt del territori que es podran mantenir demà i el dijous. Ambient fresc al nord amb descens tèrmic i més suavitat al sud peninsular.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain